Κινητικότητα στην Εκκλησία για το Σκοπιανό: Έκτακτη Σύνοδος την Παρασκευή

Κινητικότητα στην Εκκλησία για το Σκοπιανό: Έκτακτη Σύνοδος την Παρασκευή
Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος (Κ) φωτογραφίζεται με τον νέο μητροπολίτη Κεφαλληνίας Γεράσιμο (Α) και τον νέο μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνο (Δ) μετά την συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου για την εκλογή νέων μητροπολιτών της Κεφαλληνίας και της Νέας Κρήνης , Τρίτη 26 Μαΐου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Γιώργος Φερδής

Η συνεδρίαση συγκαλείται στον απόηχο του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης, όπου μετείχαν εννέα Μητροπολίτες της Βορείου Ελλάδος.

Εκτάκτως συγκαλείται την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 161ης Συνοδικής Περιόδου, προκειμένου να ασχοληθεί με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα.

Η συνεδρίαση συγκαλείται στον απόηχο του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης, όπου μετείχαν εννέα Μητροπολίτες της Βορείου Ελλάδος και στον απόηχο των δηλώσεων του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμου ότι το θέμα πρέπει να επανεξεταστεί.

Η προηγούμενη Διαρκής Ιερά Σύνοδος είχε αποφασίσει ότι είναι αδιαπραγμάτευτη η μη χρήση του όρου Μακεδονία ή παραγώγων του, αλλά ως προς τα συλλαλητήρια ο κ. Ιερώνυμος είχε πάρει θέση κατά της διοργάνωσής τους.