Κυβέρνηση: «Ανυπόστατο το δημοσίευμα για έξοδο στις αγορές»

Κυβέρνηση: «Ανυπόστατο το δημοσίευμα για έξοδο στις αγορές»

«Η επόμενη έξοδος της Ελλάδας στις αγορές θα γίνει όποτε χρειαστεί, από επιλογή και όχι από ανάγκη» δήλωσε η Σοφία Βούλτεψη.

«Ανυπόστατο» χαρακτήρισε ανώτατη κυβερνητική πηγή το δημοσίευμα του Reuters ότι η Ελλάδα εξετάζει την έξοδο στις αγορές το καλοκαίρι στην περίπτωση που δεν απελευθερωθούν οι δύο υποδόσεις που συνδέονται με τα προαπαιτούμενα.

Η ίδια κυβερνητική πηγή έλεγε ότι η πορεία της ελληνικής οικονομίας είναι τέτοια που δεν τίθεται θέμα για την εκπλήρωση των 12 δράσεων.

Η έξοδος ή όχι στις αγορές είναι ένα ενδεχόμενο και παράλληλα δυνατότητα της ελληνικής κυβέρνησης αλλά σε καμία περίπτωση δεν συναρτάται με τις δράσεις που εκκρεμούν και με την εκταμίευση των δόσεων.

Δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου
«Η επόμενη έξοδος της Ελλάδας στις αγορές θα γίνει όποτε χρειαστεί, από επιλογή και όχι από ανάγκη», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη σχολιάζοντας τηλεγράφημα του Reuters.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε ότι τόσο η απόφαση της κυβέρνησης να ανταποκριθεί στα προαπαιτούμενα προκειμένου να συνεχιστεί ομαλά η χρηματοδότηση της χώρας, όσο και οι θετικές εξελίξεις της τελευταίας περιόδου στο πεδίο της οικονομίας, σε καμιά περίπτωση δεν αιτιολογούν κινήσεις, όπως αυτές που «προαναγγέλλονται» με σημερινό δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται δήλωση «υψηλόβαθμου αξιωματούχου του υπουργείου των Οικονομικών».

Πέραν τούτου, πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση σημειώνει με ικανοποίηση την σημερινή άντληση ποσού 1,3 δισ. ευρώ, μέσω τρίμηνων εντόκων γραμματίων, με επιτοκιακό κόστος που για πρώτη φορά έπεσε κάτω από το 2% (1,80% έναντι 2,13% κατά την δημοπρασία της 13ης Μαΐου).

«Πρόκειται για άλλη μια επιβεβαίωση επιστροφής στην αξιοπιστία και στην εμπιστοσύνη προς την ελληνική οικονομία», συμπλήρωσε η κα Βούλτεψη.

Διαβάστε ακόμη:

Η Ελλάδα θα ξαναβγεί σύντομα στις αγορές

Συζήτηση Σαμαρά – Σόιμπλε για το χρέος

Σαμαράς: Σταδιακή μείωση της φορολογίας σε μακροχρόνια βάση