Γεροβασίλη: Συκοφάντες «ανακάλυψαν» στους επιβάτες του ταχύπλοου τους Φλαμπουράρη – Σταθακή

Γεροβασίλη: Συκοφάντες «ανακάλυψαν» στους επιβάτες του ταχύπλοου τους Φλαμπουράρη – Σταθακή
ΑΙΓΙΝΑ ΤΑΧΥΠΛΟΟ ΕΜΒΟΛΙΣΕ ΛΑΝΤΖΑ ΜΕ ΤΡΑΓΙΚΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

«Οι συκοφάντες θα υποστούν τις συνέπειες – θα παρέμβει η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος».

Ανακοίνωση εξέδωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος σχετικά με φήμες και δημοσιεύματα που από το πρωί ενέπλεκαν ονόματα υπουργών στην υπόθεση της Αίγινας.

Όπως αναφέρεται:

Κακοήθεις ούτως ή άλλως. Απελπισμένοι γιατί κάθε σχέδιο αποδόμησης της κυβέρνησης ναυαγεί εξακολουθητικά. «Ανακάλυψαν» σήμερα στους επιβαίνοντες στο φονικό ταχύπλοο και στην παρέα του κατηγορούμενου, τους υπουργούς Αλέκο Φλαμπουράρη, Γιώργο Σταθάκη και Θοδωρή Δρίτσα. Αφού το δυστύχημα έγινε στην Αίγινα και δύο εκ των τριών υπουργών έχουν σπίτι στην Αίγινα, άρα αυτοί προκάλεσαν το δυστύχημα. Η τραγωδία όμως δεν αφήνει περιθώρια ανοχής σε ψεύδη. Για τους συκοφάντες αυτή τη φορά ζητήθηκε από την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, ο άμεσος εντοπισμός τους, προκειμένου να υποστούν τις συνέπειες.

Αυτοί είναι οι τρεις συνεπιβάτες του 77χρονου χειριστή στο ταχύπλοο
Δύο ημέρες μετά το τραγικό δυστύχημα στην Αίγινα, όπου ο 77χρονος Θρασύβουλος Λυκουρέζος διεμβόλισε με το ταχύπλοό του μια τουριστική λάντζα, οδηγώντας στο θάνατο τέσσερις ανθρώπους και τραυματίζοντας αρκετούς ακόμη, έρχονται στη δημοσιότητα  τα ονόματα των εξαφανισμένων έως σήμερα επιβαινόντων στο ταχύπλοο.

Ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, μιλώντας στο Βήμα, επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για τους Επαμεινώνδα Βενετσάνο και Ευθυμία Βενετσάνου, ηλικίας 60 με 70 ετών, και την Καρακάση Θεοδώτη. Χαρακτήρισε το δυστύχημα «αδιανόητο» και στη συνέχεια αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες για τις καταθέσεις των εμπλεκομένων.

Και οι τρεις στις καταθέσεις τους στο λιμεναρχείο δήλωσαν ότι το ταχύπλοο οδηγούσε ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος. Επίσης ο υπουργός είπε , «η κόρη και γαμπρός του Λυκουρεζου προσκόμισαν εισητήρια που βεβαίωναν πως ταξίδεψαν σολο την Κρήτη προς Αθήνα το απόγευμα της του δυστυχήματος όταν ενημερωθηκαν για τα γεγονότα. Επίσης ο εγγονος του 77χρονου δεν θα μπορούσε να οδηγει αφου είναι μικρής ηλικίας».

Οσον αφορά στον οδηγό του ταχύπλοου ο κ. Δρίτσας είπε ότι ο οδηγός κατέθεσε ότι μετά το πρώτο σοκ κάλεσε δικούς του ανθρώπους και φρόντισε να μετεπιβιβάσει και να βγάλει στην ακτή τους φίλους του που ήταν μαζί του στο σκάφος και ότι ο ίδιος έμεινε αρκετή ώρα επάνω γιατί έμπαζε νερά.

Είπε επίσης ο οδηγός ότι είχε τον χρόνο να επικοινωνήσει με τους δικούς του και τους δικηγόρους του και ότι ο ίδιος τηλεφώνησε στις αρχές λέγοντας «αυτός που ψάχνετε είμαι εγώ, ελάτε να με πιάσετε».