Το ΤΑΙΠΕΔ δε φεύγει από την Ελλάδα

Το ΤΑΙΠΕΔ δε φεύγει από την Ελλάδα

Κατηγορηματική διάψευση από τον Αντώνη Σαμαρά και τον Γιάννη Στουρνάρα για την μεταφορά του Ταμείου στο εξωτερικό.

Απάντηση στα δημοσιεύματα που κάνουν λόγω για μεταφορά μέρους των δραστηριοτήτων του Ταμείου Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας (ΤΑΙΠΕΔ) στο εξωτερικό δίνουν τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός Οικονομικών.

Ο Αντώνης Σαμαράς,σε συνέντευξη του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία»,διαβεβαιώνει ότι «το ΤΑΙΠΕΔ θα παραμείνει σε ελληνικά χέρια, τελεία και παύλα», επικαλούμενος και σχετική διάψευση της Κομισιόν.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας απαντά επίσης στα σενάρια και για διαχείριση της δημόσιας περιουσίας από ξένους μάνατζερ, με ξένο δίκαιο και σε εταιρεία ειδικού σκοπού με έδρα στο εξωτερικό.

ΝΥΤ: «Οι αποκρατικοποιήσεις απειλούν την εύθραυστη κυβέρνηση Σαμαρά»

«Η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του ελληνικού Δημοσίου γίνεται από το ΤΑΙΠΕΔ και την ελληνική κυβέρνηση. Και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Διαψεύδω κατηγορηματικά το ενδεχόμενο μεταφοράς του ΤΑΙΠΕΔ στο εξωτερικό», είναι η δήλωση του υπουργού Οικονομικών στο «Έθνος της Κυριακής».

Μάλιστα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της εφημερίδας, ανώτατα κυβερνητικά στελέχη εκφράζουν τη δυσφορία τους για το σχετικό δημοσίευμα των Financial Times, από το οποίο ξεκίνησε η σχετική παραφιλολογία, καθώς οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας επικοινώνησαν με μέλη της κυβέρνησης που διέψευσαν κατηγορηματικά τις πληροφορίες αυτές, χωρίς όμως το ρεπορτάζ να περιλαμβάνει τις διαψεύσεις αυτές.

Σαμαράς: «Το 70% από το πρωτογενές πλεόνασμα στους χαμηλοσυνταξιούχους»