Κυβερνητικές πηγές: «Ο Τσίπρας δεν ζήτησε να τυπώσει δραχμές στη Ρωσία»

Κυβερνητικές πηγές: «Ο Τσίπρας δεν ζήτησε να τυπώσει δραχμές στη Ρωσία»

Διαψεύδουν από το Μέγαρο Μαξίμου απόσπασμα από το βιβλίο του Φρανσουά Ολάντ.

Ερωτηθείσα από το ΑΠΕ -ΜΠΕ για τη φερόμενη επικοινωνία Πούτιν -Τσίπρα, κυβερνητική πηγή δήλωνε τα εξής: «Επικοινωνίες μεταξύ των δύο ηγετών υπήρξαν, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν τέθηκε τέτοιο θέμα από τον Έλληνα πρωθυπουργό. Αντιθέτως, κοινός τόπος ήταν ότι ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος είναι η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη».

Σημειώνεται ότι σε βιβλίο που κυκλοφόρησε σήμερα στη Γαλλία για τον Φρανσουά Ολάντ, ο Γάλλος Πρόεδρος φέρεται να αναφέρει ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν του είπε ότι «η Ελλάδα μας ζήτησε να τυπώσει δραχμές στη Ρωσία, γιατί δεν έχουν τέτοιο πιεστήριο».

Σύμφωνα με απόσπασμα που δημοσιεύει στην ηλεκτρονική της έκδοση γαλλική La Tribune ο Ολάντ αποκαλύπτει το περιεχόμενο τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν όπου και γίνεται αναφορά στην ελληνική κρίση την περίοδο του 2015
Πούτιν προς Ολάντ: «Πρέπει να σου δώσω μια πληροφορία(…) Η Ελλάδα μας υπέβαλε ένα αίτημα να τυπώσει δραχμές στη Ρωσία, καθώς δεν έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν»…

Και συνεχίζει ο Ρώσος πρόεδρος: «θα ήθελα να σου δώσω αυτή την πληροφορία που καταλαβαίνεις καλά ότι δεν είναι στην πρόθεσή μας».
Σύμφωνα μάλιστα με τους δύο δημοσιογράφους – συγγραφείς του βιβλίου απόδειξη είναι ότι εκείνη την στιγμή οι έλληνες αξιωματούχοι έβλεπαν με καλό μάτι την έξοδο από την Ευρώπη.