Kleemann: Η πολυεθνική από το Κιλκίς επενδύει 15 εκατ. δολάρια στην Κίνα

Kleemann: Η πολυεθνική από το Κιλκίς επενδύει 15 εκατ. δολάρια στην Κίνα

Η βιομηχανία ανελκυστήρων με παρουσία σε Ευρώπη, Ασία και Αυστραλία κάνει δεύτερο εργοστάσιο στην Κίνα.

Σε μια νέα επένδυση στην αγορά της Ασίας και συγκεκριμένα στην Κίνα προχωράει η βιομηχανία ανελκυστήρων της Kleemann. H επένδυση ύψους 15 εκατ. δολαρίων είναι η δεύτερη στην κινεζική αγορά μετά τα 2 εκατ. ευρώ που είχε επενδύσει το 2011 η ελληνική πολυεθνική με έδρα το Κιλκίς στο Κουνσάν (Κunshan) της ανατολικής Κίνας για να κατασκευάζει ανελκυστήρες για την αγορά της Ασίας.

Με το νέο εργοστάσιο που κατασκευάζει, οι αναπτυξιακές προοπτικές του Ομίλου στην Ασία διευρύνονται. Η παραγωγή στο καινούργιο συγκρότημα θα ξεκινήσει από τις 3.000 πλήρη συστήματα με στόχο να αυξηθεί στις 5.000 σε διάστημα διετίας, παρέχοντας τη δυνατότητα αύξησης των εξαγωγών σε Βιετνάμ, Μπαγκλαντές, Μιανμάρ και φυσικά στην κινεζική αγορά.

Η διαφορά με το νέο εργοστάσιο είναι ότι θα είναι πολύ μεγαλύτερο (13500 τετραγωνικά το εργοστάσιο και 2500 τετραγωνικά τα γραφεία) και θα παράγει υψιτάχυτους ανελκυστήρες για μεγάλα κτίρια και ουρανοξύστες (το πρώτο εργοστάσιο παράγει ανελκυστήρες για πολυτελείς κατοικίες και συγκροτήματα κατοικιών).

«Στο νέο συγκρότημα, όπως άλλωστε και στο εργοστάσιο που λειτουργούμε στο Κουνσάν από το 2011, θα κατασκευάζονται μηχανικοί ανελκυστήρες. Όμως πλέον, με τις πρόσθετες δυνατότητες που θα έχουμε, προσθέτουμε περισσότερα ολοκληρωμένα συστήματα στους μικρούς οικιακούς που κατασκευάζουμε. Στο νέο συγκρότημα θα παράγονται ανελκυστήρες και για υψηλά κτήρια κατοικιών, αλλά και για εμπορικά κέντρα και κτήρια γραφείων. Σε αυτή τη χρονική περίοδο ο Όμιλος έχει ρίξει επενδυτικά το βάρος στην Κίνα καθώς το εγχείρημα δεν αφορά μόνο την ολοκλήρωση του εργοστασίου αλλά και την υποστήριξή του από σύγχρονα συστήματα οργάνωσης και διαχείρισης», τόνισε ο γενικό διευθυντή της Kleemann Νίκος Κουκούντζος μιλώντας στο voria.gr.

H Kleemann China σχεδόν διπλασίασε τις πωλήσεις της, στα 9,1 εκατ. ευρώ, από 4,7 εκατ. ευρώ το 2016, ενώ αύξηση καταγράφηκε και στις εξαγωγές, που έφτασαν περίπου τα 2 εκατ., έναντι των 1,5 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρονιάς.

Συνολικά για το 2017, ο όμιλος εκτιμάται ότι ξεπέρασε σε πωλήσεις τα 130 εκατ. ευρώ έναντι 116 εκατ. το 2016.

Διαβάστε σχετικά: Το ελληνικό ασανσέρ στο ρετιρέ των διεθνών αγορών