«Κλείδωσε» η υποψηφιότητα της Νοτοπούλου για τη Θεσσαλονίκη – Φαβορί ο Ηλιόπουλος για Αθήνα

«Κλείδωσε» η υποψηφιότητα της Νοτοπούλου για τη Θεσσαλονίκη – Φαβορί ο Ηλιόπουλος για Αθήνα
Η νέα υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), κα Κατερίνα Νοτοπούλου παρακολουθεί κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης – παραλαβής που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, Θεσσαλονίκη, Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018. ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ Photo:

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ για τους υποψήφιους στις αυτοδιοικητικές εκλογές και δη στους δήμους Αθηναίων και Θεσσαλονίκης.

Στη συμπρωτεύουσα η υποψηφιότητα της Κατερίνας Νοτοπούλου φαίνεται πως «κλειδώνει», ενώ για την Αθήνα ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Νάσος Ηλιόπουλος είναι το φαβορί, χωρίς, ωστόσο, να αποκλείεται κάποια έκπληξη, καθώς ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξετάζει και άλλες επιλογές.

Η επιλογή Νοτοπούλου για τον Δήμο Θεσσαλονίκης έχει προκριθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και Μαξίμου, και αυτό που απομένει είναι η οριστική επικύρωσή της, που ενδεχομένως να έρθει το Σαββατοκύριακο, όταν και θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Οι ιθύνοντες του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Γραμματέας Πάνος Σκουρλέτης, αλλά κορυφαίοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, εκτιμούν ότι η υποψηφιότητα Νοτοπούλου διαθέτει την απαιτούμενη δυναμική αλλά και τα ιδεολογικο-πολιτικά χαρακτηριστικά, προκειμένου να ξεχωρίσει και να διεκδικήσει στον β΄γύρο τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Η Κουμουνδούρου, μάλιστα, προχώρησε χωρίς δισταγμό στην επιλογή της Κατερίνας Νοτοπούλου, μετά τη διαπίστωση πως ο Πρόεδρος της ΔΕΘ Τάσος Τζήκας διαθέτει ασυμβίβαστο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμφανίζει η κινητικότητα που υπάρχει στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπου μέχρι τώρα ο υφυπουργός Εσωτερικών Μάρκος Μπόλαρης φερόταν βέβαιος υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Μ. Μπόλαρης, ωστόσο, από τον περασμένο Ιούνιο εργάζεται εντατικά για τη συγκρότηση ενός ευρύτερου ψηφοδελτίου, με πρόσβαση και στο χώρο της κεντροαριστεράς-και έπεισε μάλιστα για μια τέτοια εξέλιξη τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Σεπτέμβριο.