Κωνσταντίνος Φρουζής: Να δοθεί στη δημοσιότητα η δικογραφία για την υπόθεση Novartis

Κωνσταντίνος Φρουζής: Να δοθεί στη δημοσιότητα η δικογραφία για την υπόθεση Novartis
Ο Κωνσταντίνος Φρουζής, πρόεδρος της Novartis Hellas μιλάει στους προσκεκλημένους μετά την ανάδειξή του σε "Manager of the Year 2012" από την ΕΕΔΕ κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Μέγαρο Μουσικής, Αθήνα, Τρίτη 16 Απριλίου 2013. Η Ελληνική Έταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) απένειμε το ετήσιο βραβείο του "Manager of the Year 2012" στον πρόεδρο & γεν. διευθ. της Novartis Hellas Κωνσταντίνο Φρουζή. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Αντίγραφα της δικογραφίας αναμένεται να λάβουν άμεσα όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση - Τι απαντούν Αβραμόπουλος, Λυκουρέντζος.

Nα δοθεί το σύνολο της δικογραφίας για την υπόθεση Novartis στη δημοσιότητα, ζητά ο πρώην αντιπρόεδρος της εταιρείας Κωνσταντίνος Φρουζής. Ειδικότερα σε ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Φρουζής αναφέρει μεταξύ άλλων ότι άμεσα πρέπει να δοθεί το σύνολο της δικογραφίας στη δημοσιότητα, πρέπει όλοι οι Έλληνες να έχουν πρόσβαση σε όλη την πληροφόρηση και το περιεχόμενό της.

Εν τω μεταξύ στη Βουλή αναμένεται να λάβουν στα χέρια τους σε λίγη ώρα αντίγραφα της δικογραφίας όλοι οι ενδιαφερόμενοι, το όνομα των οποίων αναφέρεται ότι εμπλέκεται στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας, αφού έχουν υποβάλει σχετική αίτηση. Από το πρωί, στον πρώτο όροφο της Βουλής και στο γραφείο 131, όπου σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο φυλάσσεται αυστηρά η δικογραφία, έχουν σχηματιστεί ουρές, καθώς τόσο οι εμπλεκόμενοι, όσοι και οι εκπρόσωποι που έχουν ορίσει τα κόμματα, αναμένουν για να πάρουν σειρά και να ενημερωθούν σχετικά με το περιεχόμενό της.

Δείτε ακόμη: Novartis: Οι τρεις μάρτυρες που στηρίζουν τη δικογραφία

Αβραμόπουλος: Ατεκμηρίωτη και διάτρητη η δικογραφία
Για «ατεκμηρίωτη» και «διάτρητη» δικογραφία κάνει λόγο, σε δήλωσή του, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δ. Αβραμόπουλος για την υπόθεση της Novartis, που βλέπει, επιπλέον, προσπάθεια εξόντωσης πολιτικών αντιπάλων.

Προειδοποιεί ότι ψευδομάρτυρες και ηθικοί αυτουργοί θα βρεθούν αντιμέτωποι με την τακτική δικαιοσύνη και ζητά να χυθεί άπλετο φως. Ο κ. Αβραμόπουλος σημειώνει, τέλος, ότι θα προβεί σε πλήρη ενημέρωσης της Κομισιόν και των άλλων ευρωπαϊκών θεσμών.

Ολόκληρη η δήλωση του Δημήτρη Αβραμόπουλου έχει ως εξής:

«Σήμερα έλαβα γνώση της ατεκμηρίωτης και διάτρητης δικογραφίας. Είναι ξεκάθαρο πλέον, ότι πρόκειται για σκευωρία χωρίς προηγούμενο, που σε καμία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν μπορεί να σταθεί. Μόνο νοσηρά μυαλά θα μπορούσαν να την εμπνευσθούν και να την επιχειρήσουν. Ωστόσο δεν αρκούν οι χαρακτηρισμοί αυτοί. Θα ήταν αρκετοί εάν δεν υπήρχε συγχρόνως παραβίαση σοβαρών θεσμικών κανόνων λειτουργίας, στην προσπάθεια να θιγούν και να εξοντωθούν πολιτικοί αντίπαλοι.

Οι ψευδομάρτυρες, οι ηθικοί αυτουργοί και συναυτουργοί θα βρεθούν αντιμέτωποι με την τακτική δικαιοσύνη, κατηγορούμενοι για σοβαρά αδικήματα, όχι μόνο κατά όσων σήμερα κατονομάζονται αλλά και κατά της ομαλής λειτουργίας της πολιτικής ζωής του τόπου. 

Όλα και όλοι στο φως της δημοσιότητας άμεσα και το πλήρες κείμενο της δικογραφίας, ώστε να αποκαλυφθούν η σκευωρία και οι προθέσεις των σκευωρών. Και αυτό, για να μην μείνει καμία αμφιβολία ότι μπορεί να πετύχει η απόπειρα υπονόμευσης του κράτους δικαίου. Η πολιτική και η δικαστική καταδίκη όλων αυτών των ενεργειών και των εμπνευστών τους θα είναι συντριπτική και απόλυτη. Από πλευράς μου, θα προβώ σε πλήρη τεκμηριωμένη και αναλυτική ενημέρωση του Προέδρου, των μελών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των Ευρωπαϊκών Θεσμών».

Άμεσα θα προσφύγει στη δικαιοσύνη ο Ανδρέας Λυκουρέντζος
Στη Δικαιοσύνη δήλωσε ότι θα προσφύγει άμεσα ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος διαψεύδοντας κατηγορηματικά ότι είχε οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση Novartis και ταυτόχρονα ζητεί την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του και το άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών.

«Δεν είχα, ούτε αρμοδιότητα, ούτε και καμία σχέση με κανένα στέλεχος, ειδικά της Novartis» τόνισε ο κ. Λυκουρέντζος, το όνομα του οποίου συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των οκτώ πρώην υπουργών στη σχετική δικογραφία, η οποία χθες εστάλη στη Βουλή, βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

«Υπηρέτησα με διαφάνεια και ηθική. Η υπόθεση εμφανίζεται αστεία. Προσφεύγω άμεσα στη Δικαιοσύνη για να οδηγήσω στην τιμωρία όσους με εμφανίζουν χρηματιζόμενο. Η περίπτωση μου αποδεικνύει ότι δεν ευσταθούν οι μαρτυρίες» ανέφερε ο κ. Λυκουρέντζος που διετέλεσε υπουργός Υγείας την περίοδο από 21-6-2012 έως 25-6-2013.