«Κοντά» σε νέο ρεκόρ η Wall Street

«Κοντά» σε νέο ρεκόρ η Wall Street

Σε ανοδικό έδαφος κινούνται τα futures δεικτών και μετοχών της Wall Street μετά τα ισχυρά στοιχεία για την αγορά εργασίας, με τον Dow Jones να οδεύει για νέα ιστορικά υψηλά.

Σε ανοδικό έδαφος κινούνται τα futures δεικτών και μετοχών της Wall Street μετά τα ισχυρά στοιχεία για την αγορά εργασίας, με τον βιομηχανικό Dow Jones να οδεύει για νέα ιστορικά υψηλά.

Ειδικότερα, τα futures του Dow Jones κερδίζουν 57 μονάδες, οδηγώντας το βιομηχανικό δείκτη σε πορεία για το όγδοο διαδοχικό του ρεκόρ. Ο δείκτης έκλεισε χθες σε νέο ιστορικό υψηλό στις 22.026,10 μονάδες, καταγράφοντας το 33ο ρεκόρ του για το 2017.

Τα futures του S&P 500 κερδίζουν 3 μονάδες, ενώ τα futures του Nasdaq προσθέτουν 2,5 μονάδες. Οι δύο δείκτες έκλεισαν με μικρές απώλειες χθες.

Την προσοχή των επενδυτών μονοπωλούν σήμερα τα στοιχεία για την απασχόληση τα οποία έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία συνέχισε να προσθέτει νέες θέσεις εργασίας τον Ιούλιο, οδηγώντας την ανεργία σε χαμηλό 16 ετών.

Ειδικότερα, η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε 209.000 θέσεις εργασίας τον Ιούλιο από τον προηγούμενο μήνα, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας. Η ανεργία διολίσθησε στο 4,3% από 4,4% τον προηγούμενο μήνα, υποχωρώντας στο επίπεδο του περασμένου Μαΐου που αποτελεί το χαμηλότερο από το 2001.

Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal έκαναν λόγο για 180.000 νέες θέσεις εργασίας με την ανεργία να υποχωρεί στο 4,3%.

Τα κυβερνητικά στοιχεία έδειξαν τέλος ότι οι μέσες ωριαίες αποδοχές για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκαν 9 cents τον Ιούλιο στα 26,36 δολ. /ώρα. Αυτή είναι η μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση από τον Οκτώβριο. Σε ετήσια βάση οι μισθοί αυξήθηκαν 2,5%.

Τα στοιχεία έρχονται καθώς η Federal Reserve εξετάζει αν θα προχωρήσει σε άλλη μία αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων μέσα στο 2017, πιθανότατα τον Σεπτέμβριο, ή θα τα κρατήσει αμετάβλητα μέχρι το νέο έτος.

Παράλληλα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το εμπορικό έλλειμμα υποχώρησε σημαντικά τον Ιούνιο, καθώς οι εξαγωγές διαμορφώθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 2,5 ετών.

Πιο αναλυτικά, το εμπορικό έλλειμμα συρρικνώθηκε κατά 5,9% και διαμορφώθηκε στα 43,6 δισ. δολ., ήτοι στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2016. Οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Reuters τοποθετούσαν το έλλειμμα να συρρικνωθεί στα 45,0 δισ. δολ. τον Ιούνιο.

Από το “μέτωπο” των αποτελεσμάτων, η GoPro Inc. κατάφερε να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ και η Weight Watchers International Inc. ανακοίνωσε καλύτερα των προβλέψεων αποτελέσματα.