Κοντά σε συμβιβασμό με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης η Fiat

Κοντά σε συμβιβασμό με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης η Fiat

Η αυτοκινητοβιομηχανία κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε παράνομο λογιστικό για να επιτρέψει περίπου 104.000 οχήματα ντίζελ στις ΗΠΑ να ρυπαίνουν πέρα από τα νομικά όρια.

Η ιταλική Fiat Chrysler είναι κοντά στην επίτευξη ενός συμβιβασμού με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης σε σχέση με τις κατηγορίες ότι χρησιμοποίησε παράνομο λογιστικό για να επιτρέψει περίπου 104.000 οχήματα ντίζελ στις ΗΠΑ να ρυπαίνουν πέρα από τα νομικά όρια, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Ο διακανονισμός ενδεχομένως να ανακοινωθεί μέσα στην εβδομάδα και αναμένεται να περιλαμβάνει σημαντικά πρόστιμα καθώς και εταιρικά κεφάλαια για να καλυφθεί η υπέρβαση των εκπομπών, αναφέρει το πρακτορείο επικαλούμενο πηγή με γνώση της υπόθεσης. Τα ποσά αυτά θα καλύψουν τις απαιτήσεις του υπουργείου, Αμερικανικών πολιτειών καθώς και ιδιοκτητών οχημάτων.

Η εταιρεία δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο, ενώ έχει αρνηθεί ότι έχει διαπράξει κάποιο αδίκημα. Έχει επίσης σημειώσει ότι δεν υπήρξε ποτέ κάποια προσπάθεια να δημιουργήσει λογισμικό που θα παραποιούσε τις εκπομπές ρύπων.

Τον Οκτώβριο η Fiat Chrysler έβαλε στην άκρη 713 εκατ. ευρώ για να καλύψει το πιθανό κόστος από την συγκεκριμένη υπόθεση.