ΚΟΝΒΑ και Yodiwo οι δύο νέες εταιρείες του δικτύου της Endeavor

ΚΟΝΒΑ και Yodiwo οι δύο νέες εταιρείες του δικτύου της Endeavor

Η Endeavor βοηθά επιλεγμένους νέους επιχειρηματίες να ξεπεράσουν τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν στην προσπάθειά τους να αναπτυχθούν.

Δύο ακόμα ελληνικές εταιρείες, οι ΚΟΝΒΑ και Yodiwo, εντάσσονται στο παγκόσμιο δίκτυο της Endeavor, διεθνούς μη κερδοσκοπικού οργανισμού στήριξης της επιχειρηματικότητας.

Η επιλογή τους έγινε στο 73ο διεθνές πάνελ επιλογής (International Selection Panel – ISP) της Endeavor Global, που πραγματοποιήθηκε στη Βηρυτό στις 24-26 Ιουλίου με τη συμμετοχή επιχειρηματικών ηγετών, όπως ο Diego Piacentini, SVP, International Consumer Business, Amazon.com και ο Fadi Ghandour, Ιδρυτής & Αντιπρόεδρος Aramex και Executive Chairman της Wamda Capital.

Η KONBA εκπροσωπήθηκε από τη CEO Γιάννα Τζίκα και αποτελεί μια από τις πιο μοντέρνες και προηγμένες βιομηχανίες επεξεργασίας ψαρικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση με 90 χρόνια οικογενειακής επιχειρηματικής δράσης.

Η μακρόχρονη ιστορία της χαρακτηρίζεται από μια σειρά επενδύσεων σε επίπεδο υποδομής και τεχνολογικού εξοπλισμού. Η πρώτη ρομποτική γραμμή παραγωγής σαρδέλας, η μηχανοποιημένη γραμμή παραγωγής τονοσαλάτας, καλαμαριών και χταποδιών με πολυζυγιστικό μηχάνημα, η μεγάλη ευελιξία στην πακετοποίηση των τελικών προϊόντων, συνιστούν μερικά μόνο από τα παραδείγματα που αποδεικνύουν έμπρακτα τη δέσμευσή της εταιρείας στην εξέλιξη και την καινοτομία. Tα προϊόντα TRATA και FLOKOS, εξάγονται εδώ και δεκαετίες σε περισσότερες από 20 χώρες, ενώ σημαντική είναι η ανάπτυξη συνεργασιών για παραγωγή προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας.

Η Yodiwo, που εκπροσωπήθηκε από το συνιδρυτή και CEO Αλέξανδρο Μανιατόπουλο, έχει έδρα την Πάτρα και τη Σουηδία και έχει δημιουργήσει μια πλατφόρμα IoT η οποία ενοποιεί όλα τα ανομοιογενή συστήματα και δίκτυα IoT προσφέροντας άμεσο και εύκολο έλεγχο όλων των συσκευών αλλά και απεριόριστες νέες εφαρμογές καλύπτοντας βιομηχανικές, εταιρικές και εμπορικές ανάγκες. Μέσω της πλατφόρμας της, η Yodiwo επιτρέπει σε μηχανικούς ΙοΤ να υλοποιούν βιομηχανικά έργα μέσα σε λίγες εβδομάδες εξοικονομώντας χρόνο και κόστος. Η εταιρεία έχει συνεργασίες με πολύ μεγάλους οργανισμούς διεθνώς, όπως NXP, Nokia, Veolia και Free2Move.

Συνολικά στο συγκεκριμένο ISP, κορύφωση μιας πολυδιάστατης διαδικασίας επιλογής επιχειρηματιών σε τοπικό και διεθνές επίπεδο, αξιολογήθηκαν και επιλέχθηκαν από 18 επιχειρηματικούς ηγέτες και μέλη του διεθνούς δικτύου της Endeavor 16 επιχειρηματίες, εκπροσωπώντας 12 επιχειρήσεις από 10 χώρες. Οι επιλεγμένοι επιχειρηματίες, που πλέον είναι 1. 512 από 944 εταιρείες σε 30 χώρες, απολαμβάνουν μια σειρά συμβουλευτικών και άλλων υπηρεσιών παγκόσμιου βεληνεκούς, προσαρμοσμένων στις ανάγκες τους, έχουν πρόσβαση στο διεθνές δίκτυο της Endeavor και σε επενδυτές. Με αυτόν τον τρόπο αναπτύσσονται περαιτέρω, δημιουργούν θέσεις εργασίας και γίνονται πρότυπα για άλλους. Οι επιλεγμένοι επιχειρηματίες έχουν δημιουργήσει περισσότερες από 650.000 θέσεις εργασίας διεθνώς και κατέγραψαν έσοδα πάνω από $10 δισ. το 2016.

Στο δίκτυο περιλαμβάνονται οι ελληνικές εταιρείες Hellas Direct, Papadimitriou, HotelBrain, Insurance Market, ERGON, Brainbox, Think Digital Group, Green Cola, Travelplanet24/Tripsta, blueground, FREZYDERM, Avocarrot, Sychem, Workable, CHB και Forky.