«Κορυφαία στιγμή των αποκρατικοποιήσεων» η πώληση του 50,1% των ΕΛΠΕ

«Κορυφαία στιγμή των αποκρατικοποιήσεων» η πώληση του 50,1% των ΕΛΠΕ
Photo:

O διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ τονίζει πως η εξέλιξη αυτή ήδη προσελκύει το ενδιαφέρον επενδυτών υψηλής ποιότητας.

Οι επενδυτές θεωρούν την ανακοίνωση πώλησης πλειοψηφικού ποσοστού των ΕΛΠΕ ως κορυφαία στιγμή των αποκρατικοποιήσεων στην Ελλάδα, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Bloomberg ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Ριχάρδος Λαμπίρης.

«Η εξέλιξη αυτή ήδη προσελκύει το ενδιαφέρον επενδυτών υψηλής ποιότητας. Το ΤΑΙΠΕΔ θα εκκινήσει τη διαδικασία του διεθνούς διαγωνισμού σε δέκα περίπου μέρες, με στόχο την ολοκλήρωσή του μέχρι το τέλος του έτους, κάτι που υποδηλώνει ταχύρρυθμη διαδικασία με ανάδειξη των προτιμητέου επενδυτή πριν το τέλος του καλοκαιριού», ανέφερε.

Ο κ. Λαμπίρης δεν διευκρίνισε το επιδιωκόμενο τίμημα της πώλησης, δήλωσε ωστόσο ότι «αναμένουμε από τους ενδιαφερόμενους να λάβουν υπόψη τους σειρά παραμέτρων, όπως η εξαιρετικά ισχυρή απόδοση των ΕΛΠΕ, η βελτίωση της ελληνικής οικονομίας και το γεγονός ότι παρέχουμε πλειοψηφικό μερίδιο στο έλεγχο της διαχείρισης».

«Τώρα είναι η ώρα για την Ελλάδα», είπε, σημειώνοντας πως καθώς οι οικονομικές συνθήκες συνεχίζουν να βελτιώνονται, θα αυξάνεται το ενδιαφέρον για τα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ