Κοτζιάς: Το… Survivor έστειλε τον Ερντογάν από το ΑΠΕ στον Σκάι

Κοτζιάς: Το… Survivor έστειλε τον Ερντογάν από το ΑΠΕ στον Σκάι
Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (Recep Tayyip Erdoğan), συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Εμινέ Ερντογάν αποβιβάζεται από το αεροπλάνο, στο αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος"στα Σπάτα, Πέμπτη 07 Δεκεμβρίου 2017. Διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Τη δική του εκδοχή για την επιλογή του καναλιού στο οποίο έδωσε συνέντευξη ο Τούρκος πρόεδρος παρουσίασε ο υπουργός Εξωτερικών.

 

Την άποψη ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άλλαξε τη συμφωνία για παράθεση συνέντευξης στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων λίγο πριν έρθει στην Ελλάδα εξαιτίας του… Survivor, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Μιλώντας ενώπιων των μελών της διαρκούς κοινοβουλευτικής επιτροπής εθνικής άμυνας και εξωτερικών υποθέσεων για τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου, υποστήριξε ότι ο Ερντογάν του είπε πως έκανε λάθος για την επιλογή του καναλιού. Ο Νίκος Κοτζιάς τόνισε μάλιστα ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας είχε συμφωνήσει να δώσει συνέντευξη στο κρατικό Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αλλά υπαναχώρησε από την απόφασή του αυτή έπειτα από παρέμβαση του… Ατζούν ο οποίος είναι σύμβουλος του Ταγίπ Ερντογάν και συνεργάζεται με τον Σκάι λόγω του reality show «Survivor».

Κατά τη διάρκεια της ίδιας ενημέρωσης, ο υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την άποψη ότι σχετικά με τις θέσεις του Ερντογάν «υπήρξε μια μετακίνηση, δεν λέω σεισμική, ανάμεσα στις απόψεις που εξέφρασε πριν έρθει και σε αυτά που είπε έπειτα από δύο ημέρες στην Ελλάδα».