Κουφοντίνας: «Η 17Ν έκλεισε τον κύκλο της»

Κουφοντίνας: «Η 17Ν έκλεισε τον κύκλο της»

Μήνυμα σε όσους «καπηλεύονται το όνομα» της τρομοκρατικής οργάνωσης στέλνει ο «ιδεολογικός ηγέτης» της - 1 εκατ. ευρώ για κάθε περίπτωση διευκρινίζει η ΕΛ.ΑΣ.

Παρέμβαση με την οποία στέλνει σαφές μήνυμα σε όσους «καπηλεύονται το όνομα και την ιστορία» της «17 Νοέμβρη», πραγματοποίησε μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού ο «ιδεολογικός ηγέτης» της τρομοκρατικής οργάνωσης Δημήτρης Κουφοντίνας.

Στο μήνυμά του που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο Κουφοντίνας αναφέρει ξεκάθαρα ότι η «η 17Ν έκλεισε τον κύκλο της» και στέλνει σαφές μήνυμα στον δραπέτη Χριστόδουλο Ξηρό που με την επιστολή του τις προηγούμενες ημέρες δήλωνε έτοιμος να αναλάβει και πάλι δράση, ξεκινώντας ένα νέο «αντάρτικο».

«Τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, στα πλαίσια του πολύμορφου κινήματος αντίστασης, αναπτύσσεται ένα άλλο αντάρτικο. Νέου τύπου, πιο μητροπολιτικό, με χαρακτηριστικά διαφορετικά από το δικό μας. Το οποίο αναπόφευκτα θα πρέπει να λάβει υπόψη τη δική μας εμπειρία, όπως δοκιμάστηκε στην ιστορική της διαδρομή», δηλώνει ο Κουφοντίνας στο μήνυμά του και καταλήγει: «…οφείλω να προειδοποιήσει προς κάθε κατεύθυνση και προς οποιονδήποτε επίδοξο διεκδικητή, ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί και να καπηλεύεται το όνομα και την ιστορία της 17Ν, πολύ περισσότερο να δηλώνει συνεχιστής της».

Εν τω μεταξύ διευκρινίσεις σχετικά με την επικήρυξη των 4.000.000 ευρώ που εξέδωσε η κυβέρνηση για τους τρομοκράτες παρέχει η κοινή υπουργική απόφαση που υπέγραψαν ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ειδικότερα, τα 4.000.000 της χρηματικής αμοιβής μοιράζονται ισόποσα σε αυτούς που θα δώσουν πληροφορίες από τις οποίες θα συλληφθούν: Ο Χριστόδουλος Ξηρός, 56 ετών, ο Νίκος Μαζιώτης, 43 ετών, η Παναγιώτα Ρούπα, 45 ετών και οι άγνωστοι δράστες της διπλής δολοφονίας έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο.

Η Αστυνομία έδωσε για μια ακόμα φορά στην δημοσιότητα τις φωτογραφίες των τριών καταζητουμένων και κάνει έκκληση, όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό να επικοινωνήσει με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 1014 και 10414 ή στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) ctu@hellenicpolice.gr της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

H κυβέρνηση επικήρυξε Μαζιώτη και Ξηρό για 4 εκατ. ευρώ