Κουρουμπλής: Υπήρχε πληροφορία για νεκρούς αλλά δεν θεωρήθηκε ασφαλής

Κουρουμπλής: Υπήρχε πληροφορία για νεκρούς αλλά δεν θεωρήθηκε ασφαλής
Συνάντηση του Υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης στην 3η και 4η ΥΠΕ, Θεσσαλονίκη στις 9 Ιουνίου 2015.

Για «ομολογία κυνισμού και απανθρωπιάς», έκανε λόγο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής.

Είχε ενημερωθεί για τον πρώτο νεκρό της τραγωδίας στο Μάτι το απόγευμα της Δευτέρας, πριν νυχτώσει, αλλά δεν αξιολόγησε αυτήν την πληροφορία ως «ασφαλή» δήλωσε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΘΕΜΑ 104,6 ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ερωτηθείς σχετικά με τη σημερινή δήλωση του επικεφαλής των 40 ανδρών της Ομάδας Υποβρυχίων Αποστολών που έσωσαν εκατοντάδες ανθρώπους στο Μάτι, ότι με τους άνδρες του εντόπισαν τους νεκρούς πολύ έγκαιρα, και συγκεκριμένα πριν νυχτώσει, και ενημέρωσαν την πολιτική ηγεσία, ο κ. Κουρουμπλής απάντησε ότι πράγματι «υπήρχε αυτή η πληροφορία» αλλά δεν αξιολογήθηκε ως ασφαλής αφού αυτοί οι άνθρωποι δούλευαν στη θάλασσα.

Ωστόσο δεν απάντησε στην επισήμανση του επικεφαλής των ΟΥΚ ότι ήταν επιλογή της πολιτικής ηγεσίας να μην δημοσιοποιηθεί η ύπαρξη νεκρών. Επίσης δεν έδωσε καμία εξήγηση γιατί αργά στο βράδυ στην ενημέρωση του πρωθυπορυγού στο Κέντρο Επιχειρήσεων, ενώ είχαν παράσει πολλές ώρες από την πρώτη αναφορά για την ύπαρξη νεκρών, ουδείς μίλησε για θύματα, αλλά εξακολουθούσαν να μιλούν και «λίγα άτομα σε ένα λιμανάκι».

Δήλωση Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής με αφορμή τις δηλώσεις Π. Κουρουμπλή

Ομολογία κυνισμού και απανθρωπιάς. Έστησαν επικοινωνιακό show εξαπάτησης και συγκάλυψης. Αποκαλύφθηκαν. Αλλά τσίπα για έμπρακτη ανάληψη της ευθύνης τους δεν έχουν.