Lamda Development: Τα τρία Malls συνεχίζουν τη δυναμική πορεία

Lamda Development: Τα τρία Malls συνεχίζουν τη δυναμική πορεία

Η στρατηγική της εταιρείας παραμένει επικεντρωμένη στην ανάπτυξη εμπορικών ακινήτων.

Στη στρατηγική της εταιρείας, η οποία παραμένει επικεντρωμένη στην ανάπτυξη εμπορικών ακινήτων, στις επιδόσεις των τριών Malls που διαχειρίζεται αλλά και στην επένδυση ύψους 25 εκατ. ευρώ στο Golden Hall, εστίασε η διοίκηση της Lamda Development στη χθεσινή παρουσίαση της εισηγμένης στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

Όπως έγινε γνωστό, τα τρία εμπορικά κέντρα της εταιρείας ξεκίνησαν δυναμικά τη φετινή χρονιά, καθώς στο πρώτο τρίμηνο εμφάνισαν αύξηση των πωλήσεων κατά 7,8% και άνοδο της επισκεψιμότητας κατά 6,7%, τάση που συνεχίστηκε και τον Απρίλιο.

Οι εκπρόσωποι της διοίκησης τόνισαν, επίσης, ότι η στρατηγική της εισηγμένης παραμένει εστιασμένη στην περαιτέρω ανάπτυξη του retail real estate στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται εξάλλου και η στρατηγική συνεργασία της εισηγμένης με την Varde Partners στη Lamda Malls, που είναι κάτοχος των Golden Hall και Mediterranean Cosmos.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εισηγμένης, η Lamda Malls θα αναζητήσει νέες επενδύσεις στο χώρο των εμπορικών κέντρων, ενώ “όταν οι συνθήκες ωριμάσουν” θα αποκτήσει ενδεχομένως συμμετοχή και στο “The Mall Athens”.

Οι εκπρόσωποι της Lamda Development αναφέρθηκαν επίσης στη νέα επένδυση που προωθεί η εταιρεία στο Golden Hall, ύψους 25 εκατ. ευρώ.

Όπως τόνισαν, αναμένεται η έκδοση των σχετικών αδειών, με την εταιρεία να εκτιμά ότι τα έργα θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο με στόχο να ολοκληρωθούν προς το τέλος του 2019. Σύμφωνα με την εταιρεία, στον πρόσθετο χώρο του Golden Hall θα δημιουργηθεί μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων και καταστήματα που θα δώσουν έμφαση στο κομμάτι του home entertainment, με τον καθαρό χώρος προς ενοικίαση να φτάνει τα 11.500 τ.μ.

Όπως σημειώθηκε, η νέα επένδυση αναμένεται να αποδώσει άμεσα, αφενός λόγω των νέων χώρων προς ενοικίαση, αφετέρου λόγω της αναμενόμενης αύξησης στην επισκεψιμότητα του Golden Hall.

Σε ότι αφορά την επένδυση στο Ελληνικό, η διοίκηση της εισηγμένης ανέφερε ότι τα βήματα από εδώ και πέρα είναι συγκεκριμένα, καθώς μετά την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος και την έγκριση από τη Βουλή, αναμένονται οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που θα βασιστούν στις μελέτες που θα καταθέσει η εισηγμένη μέχρι τον Ιούνιο. Τονίστηκε, ωστόσο, η εκκένωση του χώρου έχει ξεκινήσει.