LeasePlan: Αύξηση κατά 10% στα καθαρά αποτελέσματα το 2017

LeasePlan: Αύξηση κατά 10% στα καθαρά αποτελέσματα το 2017


Έφτασαν τα 467 εκατομμύρια ευρώ το 2017 - Ο στόλος της εταιρείας αυξήθηκε κατά 5.5%, φτάνοντας τα 1,7 εκατομμύρια οχήματα.

Τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα για το 2017 δημοσίευσε η LeasePlan Corporation N.V., παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα διαχείρισης στόλου και υπηρεσιών μετακίνησης. Επιπρόσθετα, η εταιρεία ανακοίνωσε τον εκσυγχρονισμό της συνολικής στρατηγικής της.

Ειδικότερα τα συγκρίσιμα καθαρά αποτελέσματα, για το 2017, αυξήθηκαν κατά 17% από έτος σε έτος, φτάνοντας τα 532 εκατομμύρια ευρώ, μετά από 40 εκατ. ευρώ πρόσθετων λειτουργικών δαπανών για επενδύσεις σε μακροπρόθεσμη ανάπτυξη.

Τα καθαρά αποτελέσματα αυξήθηκαν κατά 10% σε αντίθεση με το 2016, φτάνοντας τα 467 εκατομμύρια ευρώ.

Η συγκρίσιμη απόδοση ιδίων κεφαλαίων ανήλθε στο 16,7%, καταγράφοντας αύξηση κατά 173 bps (μονάδες βάσης).

Ο στόλος της εταιρείας αυξήθηκε κατά 5.5%, φτάνοντας τα 1,7 εκατομμύρια οχήματα.

Το πρόγραμμα επιχειρησιακής αριστείας «The Power of One LeasePlan» συνέβαλε στην εξοικονόμηση κόστους της τάξεως των 130 εκατομμυρίων ευρώ.

Βασικά στρατηγικά στοιχεία

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο όμιλος ακολουθεί σαφή στρατηγική εστίαση σε δύο μεγάλες και αναπτυσσόμενες αγορές στην Ευρώπη:

– Την παροχή οχημάτων ως υπηρεσία, μία αναπτυσσόμενη αγορά που αποτιμάται στα 68 δισεκατομμύρια ευρώ.
– Την αγορά υψηλής ποιότητας μεταχειρισμένων οχημάτων, τριών έως τεσσάρων χρόνων, έναν αναπτυσσόμενο τομέα, ύψους 65 δισεκατομμυρίων ευρώ.

«Στόχος της LeasePlan είναι να ηγηθεί της τάσης, η οποία εστιάζει στη χρήση του οχήματος και στην εκμίσθωσή του και όχι στην ιδιοκτησία, καθώς και στην αγορά υψηλής ποιότητας μεταχειρισμένων οχημάτων και, κυρίως, στην προσφορά υπηρεσιών “για οποιοδήποτε όχημα – ανά πάσα στιγμή – οπουδήποτε”.

Ο όμιλος θα συνεχίσει την εφαρμογή του προγράμματος “The Power of One LeasePlan”, ένα πρόγραμμα που θα οδηγήσει σε λειτουργική αριστεία σε παγκόσμιο επίπεδο, εφαρμόζοντας τις βέλτιστες πρακτικές και αξιοποιώντας όλα τα στοιχεία της αξιακής αλυσίδας σε όλες τις χώρες, στις οποίες η LeasePlan διαθέτει παρουσία. Επιπρόσθετα, το πρόγραμμα “The Power of One LeasePlan” στοχεύει στην αύξηση των συγκρίσιμων κερδών προ φόρων, ύψους 370 εκατομμυρίων ευρώ, συγκριτικά με τη βασική γραμμή του 2016.

Δέσμευση της εταιρείας είναι να ηγηθεί της μετάβασης από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης σε στόλους που θα διαθέτουν κινητήρες εναλλακτικών καυσίμων, στοχεύοντας σε μηδενικές εκπομπές ρύπων από το στόλο της LeasePlan έως το 2030» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.