Λέξη της χρονιάς για το 2018 η «Δικαιοσύνη»

Λέξη της χρονιάς για το 2018 η «Δικαιοσύνη»

Η λέξη βρέθηκε στην κορυφή των αναζητήσεων των χρηστών του δημοφιλούς αμερικανικού λεξικού Merriam-Webster.

Η “Δικαιοσύνη” είναι η “Λέξη της Χρονιάς” για το 2018, τουλάχιστον για τους υπεύθυνους του δημοφιλούς αμερικανικού λεξικού Merriam-Webster, καθώς βρέθηκε στην κορυφή των αναζητήσεων που έκαναν οι χρήστες του.

Οι χρήστες αναζήτησαν τη σημασία της λέξης “justice” σε ποσοστό κατά 74% υψηλότερο σε σύγκριση με το 2017, ανέφερε η Μέγκαν Λάνγκι, η εκπρόσωπος του ιστοτόπου του έγκυρου λεξικού. Η αύξηση αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι η λέξη χρησιμοποιείται σε σύνθετους νομικούς όρους, όπως στο “obstruction of justice” (“παρακώλυση του έργου της δικαιοσύνης”), φράση που είχε την τιμητική της στο διαδίκτυο μετά το “τουιτάρισμα” του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, τον περασμένο Αύγουστο, ότι ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς θα έπρεπε να σταματήσει την έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ για την ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Μεταξύ των λέξεων που αναζήτησαν συχνότερα οι χρήστες του Merriam-Webster φέτος ήταν οι “εθνικισμός”, “πανσεξουαλικός” και “πολικός αστέρας”.

Το λεξικό της Οξφόρδης έχει ανακηρύξει λέξη της χρονιάς το επίθετο “τοξικός” ενώ ο ιστότοπος Dictionary.com επέλεξε την “παραπληροφόρηση”.

Φ.Γ.