Λιάκος: Η Ελλάδα επηρεάζεται από το περιβάλλον αστάθειας των αγορών

Λιάκος: Η Ελλάδα επηρεάζεται από το περιβάλλον αστάθειας των αγορών
O υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Δημήτρης Λιάκος μιλάει κατά τη διάρκεια διήμερου συνεδρίου με θέμα "Σχεδιάζουμε το μέλλον με επενδύσεις", που διοργανώνει ο ΣΕΒ, στο ξενοδοχείο Κάραβελ, Αθήνα Τρίτη 24 Απριλίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ παραδέχτηκε πως το ρίσκο παραμένει υψηλό, όσες προσπάθειες κι αν γίνουν.

 

«Η Ελλάδα, παρά τα θετικά στοιχεία που έχει πια να επιδείξει, βρίσκεται ακόμη σε μεταβατικό στάδιο και γι’ αυτό επηρεάζεται από το περιβάλλον αστάθειας», σημείωσε σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Real News» ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Δημήτρης Λιάκος.

«Ζούμε μια περίοδο έντονων ανακατατάξεων και αυτό κάνει τις αγορές νευρικές και ευαίσθητες ως προς την αξιολόγηση και τιμολόγηση του ρίσκου», τόνισε και προέθεσε ειδικότερα για την ιταλική οικονομία, ότι στη λογική των αγορών εκλαμβάνεται ως διάχυση συστημικού κινδύνου προς την Ελλάδα.

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε στα «κόκκινα δάνεια», λέγοντας ότι όταν οριστικοποιηθεί η τεχνική λύση, αυτή θα λειτουργήσει «ως ένα επιπλέον σήμα στις αγορές ότι το τραπεζικό σύστημα είναι σταθερό και εξυγιαίνεται διαρκώς». Πάντως, σημείωσε ότι για τους δανειολήπτες δεν αλλάζει τίποτα σε αυτή τη φάση.

Τέλος, ανέφερε ότι για το επόμενο διάστημα υπάρχει ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο «μεγάλων επενδυτικών έργων σε ώριμη ή τελική φάση», καθώς επίσης και νέες προτάσεις προς υλοποίηση.