Lidl: Αναβαθμίζει όλα τα καταστήματα της στην Ελλάδα

Lidl: Αναβαθμίζει όλα τα καταστήματα της στην Ελλάδα
epa03742612 (FILE) A file picture dated 22 February 2007 shows people entering a Lidl supermarket in Ludwigsburg, Germany, 22 February 2007. The famoius German discount supermarket is considering expanding it chain to the USA. According to a company spokesman the move has been deemed as feasible and viable EPA/MARIJAN MURAT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επενδύσεις 100 εκατ. ευρώ το 2016 στην Ελλάδα από την Lidl Hellas.

Του Κωστή Χριστοδούλου

Έτοιμη για την επόμενη ημέρα στην αγορά των σούπερ μάρκετ, όπως αυτή θα διαμορφωθεί μετά από τις συνεχείς ανακατατάξεις, δηλώνει η Lidl Ελλάς. Η αλυσίδα, η οποία αύξησε σημαντικά τα μερίδια της το 2015, προχωρά σε ριζική ανακαίνιση του συνόλου του δικτύου καταστημάτων της σε όλη τη Ελλάδα μέσα στο 2016. Πρόκειται για μία σημαντική επένδυση η οποία έρχεται να προστεθεί στα 1,2 δισ. ευρώ που έχει πραγματοποιήσει στην χώρα μας η Lidl.

Όπως εξηγεί στο news247 η κα. Βασιλική Αδαμίδου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Εταιρικής Υπευθυνότητας της Lidl, « στα καταστήματα της αλυσίδας θα υπάρξουν ριζικές αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις και το 2016 θα μας βρει με ένα νέο, ολόφρεσκο environmental concept, το οποίο χαρακτηρίζεται από την πιο ελκυστική και μοντέρνα αρχιτεκτονική προσέγγιση του. Ο στόχος του είναι να μετατρέψει τη διαδικασία ρουτίνας των πελατών μας για τα καθημερινά ή εβδομαδιαία ψώνια σε μια πραγματικά ευχάριστη εμπειρία». Σε κάποιες περιπτώσεις θα χρειαστεί κάποια καταστήματα να «γκρεμιστούν και να ξαναχτιστούν» από την αρχή ενώ σε άλλα – που δεν είναι απαραίτητες εκτεταμένες παρεμβάσεις – θα κλείνουν σταδιακά τμήματα χωρίς να επηρεάζεται η λειτουργία τους. «Η ριζική αυτή ανακαίνιση», συνεχίζει η κα Αδαμίδου, «αφορά τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό των καταστημάτων μας. Συγκεκριμένα, μέχρι το τέλος του 2016, 9 καταστήματα στην Ελλάδα θα ενσωματώσουν το νέο concept εξωτερικά ενώ το rebranding εσωτερικού χώρου εφαρμόζεται σταδιακά με ταχύτερους ρυθμούς σε όλα τα καταστήματά μας».

Διαβάστε περισσότερα στο news247