Γιατί η Apple μειώνει τον αριθμό των iPhone που θα κυκλοφορήσουν φέτος

Γιατί η Apple μειώνει τον αριθμό των iPhone που θα κυκλοφορήσουν φέτος

Αφού μέρος των iPhone X έμεινε «στα ράφια», η Apple μειώνει τον αριθμό των συσκευών που θα κυκλοφορήσουν φέτος.

Η Apple αναμένεται να στείλει περίπου 80 εκατομμύρια συσκευές του νέου μοντέλου iPhone φέτος, ενώ ο αριθμός αυτός είναι μειωμένος κατά 20% από αυτό που η εταιρεία είχε αρχικά σχεδιάσει πέρυσι τέτοια εποχή, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιαπωνικής οικονομικής εφημερίδας, Nikkei, την Παρασκευή.

Η καλιφορνέζικη εταιρεία ζήτησε από τους κατασκευαστές της να δημιουργήσουν περίπου 20% λιγότερα προϊόντα για τα τρία καινούρια μοντέλα iPhone, τα οποία σχεδιάζει να λανσάρει στο δεύτερο εξάμηνο του 2018 σε σχέση με τα σχέδια της περσινής χρονιάς για τα μοντέλα iPhone X και iPhone 8, ανέφερε η εφημερίδα.

Το δημοσίευμα αυτό έρχεται εν μέσω ενός γενικότερου κλίματος ανησυχίας για τη «μανία» των καταναλωτών για τα νέα μοντέλα των εμβληματικών «έξυπνων» τηλεφώνων ίσως καταλαγιάζει, μετά από χρόνια σημαντικής ανάπτυξης, που οδήγησε σε μείωση τις μετοχές της Apple και αυτές πολλών από τους προμηθευτές της.

«Αυτά τα νέα πρέπει να αναλυθούν έχοντας κατά νου ότι η Apple ίσως ήταν υπερβολικά αισιόδοξη την προηγούμενη χρονιά όσον αφορά τις προοπτικές των νέων μοντέλων, αφήνοντάς τους με ένα σημαντικό απόθεμα για το πρώτο τμήμα της φετινής χρονιάς», δήλωσε ο αναλυτής της Atlantic Equities, Τζέιμς Κορντγουελ. «Τουλάχιστον αυτή εν μέρει μείωση της αναμενόμενης παραγγελίας έχει να κάνει με το ότι η Apple είναι λίγο πιο ρεαλιστική».