Λειτουργική κερδοφορία παρουσίασαν τα Public για πρώτη φορά

Λειτουργική κερδοφορία παρουσίασαν τα Public για πρώτη φορά

Ο κύκλος εργασιών σημείωσε σημαντική αύξηση της τάξης του 22,6%.

Λειτουργική κερδοφορία κατέγραψε το 2015, για πρώτη χρονιά, η αλυσίδα καταστημάτων Public (Retailworld ΑΕ), μέλος του Ομίλου Olympia, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Τα ενοποιημένα λειτουργικά αποτελέσματα (προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων – EBITDA) της κλειόμενης χρήσης 2015 ανήλθαν στο ποσό των 146.285 ευρώ έναντι ζημιών –9.942.882 ευρώ της χρήσης 2014.

Ο κύκλος εργασιών σημείωσε σημαντική αύξηση της τάξης του 22,6%. Πιο συγκεκριμένα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της χρήσης 2015 ανήλθε στο ποσό των 222.538.358 ευρώ έναντι 181.580.497 ευρώ το 2014.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα της Retailworld AE, ο Διευθύνων Σύμβουλος, Χρήστος Καλογεράκης, σημείωσε: «Παρά το ευμετάβλητο οικονομικό περιβάλλον, το 2015 σηματοδοτήθηκε από την επίτευξη λειτουργικής κερδοφορίας. Τα αποτελέσματά μας δείχνουν ότι κερδίσαμε την εμπιστοσύνη των καταναλωτών, ενώ επιβεβαιώνουν τη στρατηγική ανάπτυξης μεριδίων των Public στην αγορά των προϊόντων τεχνολογίας και ψυχαγωγίας. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που με τη συμπλήρωση των 10 χρόνων επιτυχούς παρουσίας μας σε Ελλάδα και Κύπρο έχουμε καταγράψει μία τόσο δυναμική πορεία αποτελώντας μία από τις αγαπημένες μάρκες των Ελλήνων και Κυπρίων καταναλωτών. Θα συνεχίσουμε να εξελισσόμαστε στοχεύοντας πάντα στο χαμόγελο των επισκεπτών μας».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «τα Public αναδείχτηκαν σε Νο 1 retailer στις πωλήσεις συσκευών και αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας, action cameras & drones, βιβλίων, ταινιών, μουσικής και εισιτηρίων θεαμάτων. Σημαντική ήταν και η συμβολή των εποχικών κατηγοριών στην αύξηση των πωλήσεων παράλληλα με την ενίσχυση του μεριδίου των καταστημάτων Public σε όλες τις προϊόντικές κατηγορίες. Καταλύτη για τη συνεχή ισχυροποίηση της θέσης και την αύξηση των οικονομικών μεγεθών των Public, αποτελεί επιπλέον και η ξεκάθαρη στρατηγική της εταιρείας που δίνει έμφαση στον πελάτη. Την ανάδειξη των Public σε μία από τις ισχυρότερες αλυσίδες του ελληνικού λιανεμπορίου επιβεβαιώνει το γεγονός ότι, κατά το 2015, 25 εκατ. καταναλωτές επισκέφθηκαν τα καταστήματα του δικτύου, ενώ 32 εκατ. εμπιστεύτηκαν τα 2 e-shops της εταιρείας, σε Ελλάδα και Κύπρο, υλοποιώντας 800.000 ειδικές παραγγελίες σε δυσεύρετα βιβλία και προϊόντα του εξωτερικού».