Η κατάθεση του Μαρκ Ζούκερμπεργκ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Η κατάθεση του Μαρκ Ζούκερμπεργκ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ο ιδρυτής του Facebook καλείται να δώσει εξηγήσεις σχετικά με την παραβίαση προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων χρηστών. 

Η πολυαναμενόμενη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου ο ιδρυτής και CEO της Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, θα απαντήσει στις ερωτήσεις Ευρωβουλευτών, έφτασε.

Ο Ζούκερμπεργκ έφτασε στον χώρο του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, όπου τον υποδέχτηκε ο πρόεδρός του, Αντόνιο Ταγιάνι. Μετά από έναν σύντομο χαιρετισμό μπροστά στις κάμερες, οι δύο άνδρες πέρασαν στην αίθουσα για την κατάθεση.

«Είναι μια σημαντική ένδειξη σεβασμού προς το Ευρωκοινοβούλιο και τους Ευρωπαίους πολίτες», επεσήμανε ο Ταγιάνι προς τον Ζούκερμπεργκ. 

Ο Ζούκερμπεργκ σήμερα αναμένεται να δηλώσει ότι το κοινωνικό δίκτυο δεν έχει κάνει αρκετά για να εμποδίσει τα εργαλεία του να προκαλούν «ζημιά» – περίπου όπως έκανε και ενώπιον των Αμερικανών βουλευτών.

«Έχει γίνει σαφές τα τελευταία περίπου δύο χρόνια ότι δεν έχουμε κάνει αρκετά για να εμποδίσουμε τα εργαλεία που αναπτύξαμε από το να χρησιμοποιούνται για να κάνουν κακό», θα τονίσει ο CEO του Facebook, σύμφωνα με το NBC News. «Είτε είναι ψευδείς ειδήσεις, ξένη παρέμβαση σε εκλογές ή προγραμματιστές που κάνουν κατάχρηση των πληροφοριών του κόσμου, δεν είχαμε μία ευρεία οπτική των ευθυνών μας», θα τονίσει. «Ήταν λάθος και λυπάμαι», θα προσθέσει.

Η σημερινή ακρόαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αφορά το σκάνδαλο διαρροής προσωπικών δεδομένων προς τη συμβουλευτική εταιρεία Cambridge Analytica που εκτός των άλλων εργάστηκε και για την προεκλογική καμπάνια του Ντόναλντ Τραμπ. Η τελευταία, που έχει κηρύξει πτώχευση και στη Μεγάλη Βρετανία και στις ΗΠΑ, επιμένει ότι δεν χρησιμοποίησε τα δεδομένα των χρηστών.

Δείτε ακόμη: Τρεις λόγοι που ο Ζούκερμπεργκ μπορεί να τα βρει «σκούρα» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο