Λήξη της απεργίας αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Λήξη της απεργίας αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Τα απορριμματοφόρα θα βγουν και πάλι στους δρόμους από απόψε το βράδυ ώστε να καθαρίσουν τους χιλιάδες τόνους σκουπιδιών που είχε συσσωρευτεί σε όλη τη χώρα.

Σταματά η απεργία της ΠΟΕ – ΟΤΑ στον χώρο της καθαριότητας, μετά την απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της σε έκτακτο συμβούλιο για την αναστολή των κινητοποιήσεων.

Σε συνέντευξη τύπου μετά την συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής, ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Νίκος Τράκας υπογράμμισε ότι θα υπάρξουν άλλες μορφές κινητοποιήσεων ώστε να στηριχθούν οι συμβασιούχοι.

Το θέμα θα επανεξεταστεί στο Γενικό Συμβούλιο, η ημερομηνία διεξαγωγής του οποίου δεν έχει καθοριστεί ακόμη. Κι’ αυτό διότι δεν επιτεύχθηκε πλειοψηφία, καθώς η πρόταση για αναστολή έλαβε 5 ψήφους (3 της πλειοψηφούσας παράταξης και 2 από τη ΔΑΚΕ), ενώ για οι παρατάξεις ΔΑΣ (ΚΚΕ) και ΜΕΤΑ – ΟΤΑ (ΛΑΕ) τάχθηκαν υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων.

Ο κ. Τράκας ζήτησε συγγνώμη από την κοινωνία για την ταλαιπωρία των τελευταίων 11 ημερών, ωστόσο ευχαρίστησε τους πολίτες για τη συμπαράστασή τους.

Όπως έγινε γνωστό τα απορριμματοφόρα θα βγουν και πάλι στους δρόμους από απόψε το βράδυ ώστε να καθαρίσουν τους χιλιάδες τόνους σκουπιδιών που είχε συσσωρευτεί στις πόλεις όλης της Ελλάδας. Η αποκομιδή πιθανόν να διαρκέσει – ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα – τουλάχιστον δύο με τρεις ημέρες.