Λονδίνο-Τρίπολη μέσω Βερολίνου

Λονδίνο-Τρίπολη μέσω Βερολίνου

Η Ορχήστρα της Εποχής του Διαφωτισμού έρχεται για δύο μοναδικές παραστάσεις στην καρδιά της Πελοποννήσου.

Η «Ορχήστρα της Εποχής του Διαφωτισμού» μας έρχεται από Λονδίνο και πάει κατευθείαν Τρίπολη.

Στις 11 Οκτωβρίου λοιπόν εκεί στην καρδιά της Πελοποννήσου, στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας, θα συναντηθούν ένας κορυφαίος μαέστρος, μια ανατρεπτική ορχήστρα αλλά και το Κουαρτέτο της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

Η «Ορχήστρα της Εποχής του Διαφωτισμού» έχει πορεία 26 ετών στον χώρο της κλασσικής μουσικής και αποτελείται από διακεκριμένους σολίστ και μουσικούς. Με μότο: «Δεν είναι όλες οι ορχήστρες ίδιες» σπεύδουν στην Τρίπολη να δείξουν την πολυμορφία τους αλλά και τα αποτελέσματα μιας διαρκούς εξερεύνησης στις νόρμες της κλασσικής μουσικής.

Διαβάστε ακόμη: «Η Γραμμή» για τέταρτη συνεχή χρονιά στο Θέατρο Αλκμήνη

Ο κορυφαίος, διεθνούς φήμης, μαέστρος που θα διευθύνει την Ορχήστρα είναι ο Ελληνογάλλος Διονύσιος Δερβιτσιώτης-Μπουρνιάς και είναι βέβαιο πως θα καθοδηγήσει τόσο τους μουσικούς όσο και το κοινό σε ένα μαγικό μουσικό ταξίδι .

Από τον Mozart στον Strauss, τον Boccherini, τους Pachelbel, Shostakovich, Haydn, Legrand, Kreisler, Gardel, Albeniz, Joplin, Σκαλκώτα. Κι όλα αυτά μόνο την Παρασκευή.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής περιλαμβάνει τρία μικρά κονσέρτα δρόμου από κουαρτέτο μελών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και οι συναυλίες θα δοθούν στις κεντρικές πλατείες της Τρίπολης, στην πλατεία Νεομ. Δημητρίου (Σκακιέρα), στην Πλατεία Άρεως και στην Πλατεία Πετρινού.

Διαβάστε ακόμη: Navarino Bike Festival: Στην τελική ευθεία

Το Σάββατο 12 Οκτώβρη, σκηνή στο δρώμενο δίνει το νεοκλασικό Μαλιαροπούλειο Θέατρο στο κέντρο της Τρίπολης. Εκεί θα υποδεχθεί η πόλη τον Διονύσιο Δερβιτσιώτη Μπουρνιά αλλά και την «Ορχήστρα της Εποχής του Διαφωτισμού».

Ναι. Είναι γεγονός ότι μπορεί να μην χωρέσουν όλοι όσοι θα θελήσουν να παρευρεθούν. Όμως και γι’ αυτό έχουν μεριμνήσει οι διοργανωτές. Τόσο έξω από το Μαλιαροπούλειο όσο και στην πλατεία Πετρινού θα έχουν τοποθετηθεί υπαίθριες γιγαντοοθόνες που θα μεταδίδουν σε πραγματικό χρόνο όσα γίνονται και ακούγονται μέσα στο θέατρο.

Διατίθενται προσκλήσεις για το κοινό. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στέλνοντας mail στο: info@parnonas.gr

Την ευθύνη της διοργάνωσης του πολιτιστικού φεστιβάλ έχει η «Αναπτυξιακή Πάρνωνα, Λεωνίδιο Αρκαδίας»

11-12/10, Τρίπολη.