«Λουκέτο» έβαλαν 8.511 επιχειρήσεις το πρώτο τρίμηνο του 2017

«Λουκέτο» έβαλαν 8.511 επιχειρήσεις το πρώτο τρίμηνο του 2017
Λουκέτο σε βιτρίνα κλείστου καταστήματος, στο κέντρο της Αθήνας, Παρασκευή 07 Σεπτεμβρίου 2012. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/Φώτης Πλέγας Γ. Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον «στοιχίζει» πολύ ακριβά στην ήδη εξουθενωμένη αγορά. Λύση φαίνεται να  αποτελούν οι «επιχειρήσεις του ενός ευρώ».

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία για το πρώτο τρίμηνο του έτους σύμφωνα με το Γενικό Εμπορικό Μητρώο. Όσο το οικονομικό περιβάλλον είναι αβέβαιο με την διαπραγμάτευση να μπλοκάρει και το κλείσιμο της συμφωνίας σε τεχνικό και πολιτικό επίπεδο να παραμένει στον “αέρα”, η αγορά φαίνεται να ασφυκτιά .

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τον Ιανουάριο μέχρι το Μάρτιο μπήκε λουκέτο σε 8.511 επιχειρήσεις την ώρα που άνοιξαν 7.687, δημιουργώντας ένα «έλλειμμα» 924 επιχειρήσεων.

Τα περισσότερα λουκέτα μπήκαν σε ατομικές εταιρείες με τον αριθμό αυτών να φτάνει τις 6.065 . Ακολουθούν 1.057 ομόρυθμες εταιρείες  και 466 ΕΠΕ .

Και σε επίπεδο “ενάρξεων” ιδρύθηκαν σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο 4.472 ατομικές επιχειρήσεις.

Παράλληλα αυξάνεται σταθερά, δεδομένης της οικονομικής συγκυρίας, η «δημοτικότητα» των Ιδιωτικών Κεφαλαιουχικών Εταιρειών (ΙΚΕ) που είναι γνωστές και ως «επιχειρήσεις του ενός ευρώ» καθώς το πρώτο τρίμηνο συστάθηκαν 1.788 ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκαν και 712 εγγραφές στους καταλόγους του ΓΕΜΗ που αφορούν σε Ο.Ε.