Lyft: Η ενοικίαση σκούτερ και ποδηλάτων αυξάνει τις αγγελίες εργασίας

Lyft: Η ενοικίαση σκούτερ και ποδηλάτων αυξάνει τις αγγελίες εργασίας

Το εν λόγω πρόγραμμα εντάσσεται στο γενικότερο στόχο της εταιρείας να περιορίσει τον αριθμό των αυτοκινήτων της μέχρι το τέλος του 2019.

Καθώς επεκτείνεται στα σκούτερ και τα ποδήλατα, οι αγγελίες για δουλειά στην εταιρεία ταξί έχουν αυξηθεί κατά 27% από τα μέσα του καλοκαιριού, σύμφωνα με την ιστοσελίδα παρακολούθησης δεδομένων, Thinknum. Υπάρχουν 97 παραπάνω διαθέσιμες θέσεις τώρα στην Lyft σε σχέση με τις αρχές Ιουλίου.

Οι διαθέσιμες θέσεις συμπίπτουν με την κυκλοφορία της νέας υπηρεσίας της εταιρείας όπου οι πελάτες θα μπορούν να μοιράζονται και σκούτερ, κάτι το οποίο είναι προς το παρόν διαθέσιμο μόνο στο Ντένβερ, και τη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνιας. Παράλληλα, υπάρχουν σχέδια για να ενταχθεί η εταιρεία στην αγορά της κοινής χρήσης μοτοσυκλετών. Στις 10 Σεπτεμβρίου, η Lyft είχε 40 ανοιχτές θέσεις στην τεχνολογία και τις δραστηριότητές της στο νέο τμήμα της για ποδήλατα και σκούτερ.

Η εταιρεία επεκτείνει επίσης και την κεντρική της επιχείρηση. Οι αγγελίες εργασίας για τις παγκόσμιες δραστηριότητές της αυξήθηκαν περίπου κατά 15% μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες και κατά 33% στο μηχανικό της τμήμα. Αγγελίες για θέσεις στο οικονομικό τμήμα, το marketing και τις προσλήψεις έχουν επίσης αυξηθεί. Οι περισσότερες διαθέσιμες θέσεις βρίσκονται στα κεντρικά της Lyft στο Σαν Φρανσίσκο, αλλά υπάρχουν ακόμα κάποιες διαθέσιμες στο Πάλο Άλτο της Καλιφόρνια, τη Νέα Υόρκη και τη Νασβιλ.

Το πρόγραμμα κοινής χρήσης ποδηλάτων και σκούτερ της Lyft εντάσσεται στο γενικότερο στόχο της εταιρείας να περιορίσει τον αριθμό των αυτοκινήτων της που κυκλοφορούν κατά ένα εκατομμύριο μέχρι το τέλος του 2019. Ο Joseph Okpaku, αντιπρόεδρος της Lyft σε θέματα διαχείρησης της εταιρείας, δήλωσε στο TechCrunch ότι τα ποδήλατα και τα σκούτερ θα βοηθήσουν τη Lyft να επεκταθεί και σε μια νέα αγορά.

Η Lyft αποτελεί ανταγωνίστρια εταιρεία της Uber, η οποία επίσης εξετάζει την είσοδό της στην αγορά σκούτερ και ποδηλάτων. Επένδυσε στην εταιρεία ενοικίασης ηλεκτρικών σκούτερ, την Lime, και σχεδιάζει να τοποθετήσει το logo της Uber στα σκούτερ και να προωθήσει την Lime στην εφαρμογή της Uber. Επίσης αγόρασε την εταιρεία κοινής χρήσης ποδηλάτων, JUMP, την άνοιξη.