«Μάχη» τηλεπικοινωνιακών κολοσσών για τη βραζιλιάνική GTV

«Μάχη» τηλεπικοινωνιακών κολοσσών για τη βραζιλιάνική GTV

Οι Telefonica και Telecom Italia έχουν καταθέσει προτάσεις για τη θυγατρική της Vivendi στη Βραζιλία.

Βελτιωμένη πρόταση για την απόκτηση της θυγατρικής της Vivendi στη Βραζιλία, της GTV, κατέθεσε ο ισπανικός κολοσσός τηλεπικοινωνιών Telefonica SA, όπως μεταδίδει το Reuters.

H νέα πρόταση είναι στα 7,45 δισ. ευρώ (9,3 δισ. δολάρια) σε μετρητά και μετοχές, υπερβαίνοντας την αντίστοιχη προσφορά της Telecom Italia η οποία κατατέθηκε επίσης σήμερα.

Η ιταλική εταιρεία από την πλευρά της προτείνει να συγχωνεύσει την GVT και την δική της βραζιλιάνικη θυγατρική TIM Patricopacoes, σε ένα deal που αποτιμά την GVT στα 7 δισ. ευρώ.

Η Telefonica στις αρχές του μήνα προσέφερε 6,7 δισ. ευρώ για την GVT, αλλά αναμενόταν ευρέως να βελτιώσει την πρόταση από τη στιγμή που η Telefonica δήλωσε πως εξετάζει και αυτή μια αντιπροσφορά. Η ισπανική εταιρεία δήλωσε σε ανακοίνωσή της ότι η πρότασή της θα εκπνεύσει αύριο, εκτός κι αν οι δύο πλευρές συμφωνήσουν σε παράταση του deadline ή η Vivendi συμφωνήσει να εισέλθει σε αποκλειστικές συνομιλίες με τον ισπανικό τηλεπικοινωνιακό κολοσσό. Το δ.σ. της Vivendi είναι προγραμματισμένο να συνεδριάσει σήμερα.

Η προσφορά της Telefonica περιλαμβάνει 4,66 δισ. ευρώ σε μετρητά και μετοχές στην βραζιλιάνικη θυγατρική της Telefonica Brasil SA αντίστοιχες με το 12% της μονάδες, μόλις αποκτηθεί η GVT.

Εναλλακτικά, η Telefonica δήλωσε πως η Vivendi μπορεί να επιλέξει να ανταλλάξει τις μετοχές στην Telefonica Brasil έναντι ενός ποσοστού 8,3% στην Telecom Italia που αυτή τη στιγμή ελέγχεται από την ισπανική εταιρεία.