Μακένζι Μπέζος: Η ζωή της και το διαζύγιο που ίσως την κάνει μια από τις πλουσιότερες γυναίκες στον κόσμο

Μακένζι Μπέζος: Η ζωή της και το διαζύγιο που ίσως την κάνει μια από τις πλουσιότερες γυναίκες στον κόσμο
epa05819065 Amazon founder Jeff Bezos (L) and wife MacKenzie Bezos (R) arriving for the 2017 Vanity Fair Oscar Party following the 89th annual Academy Awards ceremony in Beverly Hills, California, USA, 26 February 2017. The Oscars are presented for outstanding individual or collective efforts in 24 categories in filmmaking. EPA/NINA PROMMER Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μετά από 25 χρόνια γάμου, η απόφαση του ζευγαρίο να χωρίσει ίσως δημιουργήσει ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ.

της Brittany Shoot

Ο Τζεφ και η Μακένζι Μπέζος χωρίζουν μετά από 25 χρόνια γάμου. Και ενώ το όνομα του ιδρυτή της Amazon είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο, τα νέα άφησαν μερικούς ανθρώπους να αναρωτιούνται ποια είναι η Μακένζι Μπέζος.

Ποια είναι λοιπόν η σύζυγος του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, η οποία έχει ζήσει μια ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας ως σύντροφος του ισχυρού ιδρυτή και επικεφαλής της Amazon;

Η Μακένζι Μπέζος έπαιξε και αυτή καθοριστικό ρόλο στην ίδρυση της Amazon το 1994, έναν χρόνο μετά τον γάμο της με τον Τζεφ το 1993. Ήταν μία από τις πρώτες υπαλλήλους του διαδικτυακού βιβλιοπωλείου, σύμφωνα με την USA Today. Η Μακένζι και ο Τζεφ παντρεύτηκαν έξι μήνες αφότου συναντήθηκαν για πρώτη φορά στην εταιρεία hedge fund D.E. Shaw της Γουόλ Στριτ, όπου ο Jeff ήταν αντιπρόεδρος και πήρε συνέντευξη από τη Μακένζι. Μαζί, έχουν τέσσερα παιδιά.

Η Μπέζος είναι πιο γνωστή ως συγγραφέας πολλών μυθιστορημάτων, συμπεριλαμβανομένου του Traps και του ντεμπούτου της, The Testing of Luther Albright, το οποίο κέρδισε ένα American Book Award. Η ίδια σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Princeton και υπήρξε βοηθός έρευνας της φημισμένης συγγραφέως Τόνι Μόρισον, η οποία αποκάλεσε τη Μπέζος «μία από τις καλύτερες μαθήτριες που είχα ποτέ στις τάξεις δημιουργικής γραφής» σε ένα προφίλ του περιοδικού Vogue το 2013. Μάλιστα, το 2014 ίδρυσε μια οργάνωση κατά του εκφοβισμού με την επωνυμία Bystander Revolution.

Το 2018 οι Μπέζος προσέφεραν από κοινού 2 δισεκατομμύρια δολάρια για τη δημιουργία του Day One Fund, το οποίο θα χρηματοδοτήσει ένα δίκτυο προσχολικής εκπαίδευσης σε κοινότητες χαμηλού εισοδήματος και θα υποστηρίξει υφιστάμενους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που βοηθούν άστεγες οικογένειες.

Η Μακένζι μπορεί επίσης σύντομα να γίνει μία από τις πλουσιότερες γυναίκες παγκοσμίως. Ο Τζεφ Μπέζος έχει περιουσία περίπου 139 δισεκατομμύρια δολάρια και σύμφωνα με τους νόμους στην Πολιτεία της Ουάσιγκτον αυτό μπορεί να σημαίνει ότι ο καθένας ίσως φύγει από τον γάμο με περίπου 69,5 δισεκατομμύρια δολάρια στο χέρι. Αυτό θα κάνει τη Μακένζι περίπου 26 φορές πλουσιότερη από την Όπρα Γουίνφρεϊ και 100 φορές πλουσιότερη από τη Βασίλισσα της Αγγλίας, σύμφωνα με το Marketwatch. Θα καταλήξει επίσης με σημαντική ακίνητη περιουσία, καθώς οι Μπέζος κατέχουν τουλάχιστον πέντε σπίτια στις ΗΠΑ.

Ο Τζεφ Μπέζος ανακοίνωσε το σχέδιο του ζευγαριού να χωρίσει σε ένα tweet που δημοσιεύτηκε την περασμένη Τετάρτη. Η Μακένζι Μπέζος δεν έχει ακόμη εκδώσει τη δική της δήλωση.

Δείτε ακόμη: Υπόθεση διαζυγίου του Jeff Bezos: Τι συμβαίνει όταν χωρίζουν οι δισεκατομμυριούχοι;