Μαραθώνιος λημματογράφησης για τον εμπλουτισμό της ελληνικής Wikipedia

Μαραθώνιος λημματογράφησης για τον εμπλουτισμό της ελληνικής Wikipedia

Οι νικητές του διαγωνισμού θα λάβουν δωροεπιταγές από τα Public, αξίας 100, 50 και 20 ευρώ, προσφορά του Ινστιτούτου Γκαίτε.

Η ομάδα χρηστών Wikimedia User Group Greece, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γκαίτε των Αθηνών, διοργανώνουν στη διάρκεια του Φεβρουαρίου έναν μαραθώνιο λημματογράφησης, με στόχο τη δημιουργία ή τη σημαντική επέκταση λημμάτων της ελληνικής Wikipedia που αφορούν τον πολιτισμό της Γερμανίας.

Οι νικητές του διαγωνισμού θα λάβουν δωροεπιταγές από τα Public, αξίας 100, 50 και 20 ευρώ, προσφορά του Ινστιτούτου Γκαίτε. Η επιλογή, με βάση τον μεγαλύτερο όγκο προστιθέμενου υλικού, θα γίνει από κριτική επιτροπή που αποτελείται από μέλη του Wikimedia User Group Greece.

Τα λήμματα, καθώς και οι προσθήκες περιεχομένου σε υπάρχοντα λήμματα, που υποβάλλονται για τον διαγωνισμό, μπορούν να δημιουργηθούν έως το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου. Πρέπει σε κάθε λήμμα να έχουν προστεθεί τουλάχιστον 300 λέξεις, με βάση τους κανόνες της Βικιπαίδειας. Τα λήμματα πρέπει να είναι γραμμένα σε απλή γλώσσα, όχι μεταφρασμένα από αυτόματους μεταφραστές και να μην παραβιάζουν πνευματικά δικαιώματα.