Μαρίγια Γκαμπριέλ: Η Ελλάδα αξίζει τις επενδύσεις

Μαρίγια Γκαμπριέλ: Η Ελλάδα αξίζει τις επενδύσεις

«Η Ελλάδα έχει δώσει πολλά στην Ευρώπη και η Κομισιόν είναι έτοιμη να την στηρίξει, για να ισχυροποιήσει την οικονομία της».

«Η Ελλάδα είναι μία χώρα στην οποία αξίζει να γίνουν επενδύσεις και τα πλεονεκτήματα της τα γνωρίζει πολύ καλά η Κομισιόν»: Αυτό δηλώνει με αποκλειστική τηλεοπτική της συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η επίτροπος, αρμόδια για την Ψηφιακή Οικονομία και Κοινωνία, Μαρίγια Γκαμπριέλ.

«Η Ελλάδα -σημειώνει- έχει δώσει πολλά στην Ευρώπη» και η Κομισιόν είναι έτοιμη να την στηρίξει, για να ισχυροποιήσει την οικονομία της, θέτοντας στη διάθεσή της μια σειρά από προγράμματα και πόρους που μπορούν να αποτελέσουν «ένα πλαίσιο ελάχιστων εγγυήσεων» για την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων και στον τομέα της Ψηφιακής οικονομίας.

Παράλληλα η επίτροπος βουλγαρικής καταγωγής υποστηρίζει στην ίδια συνέντευξη την ανάγκη ψηφιακής δεξιότητας στα πανεπιστήμια, στη δημόσια διοίκηση και στα νοσοκομεία διευκρινίζοντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ «πού θα βρεθούν οι πόροι για να επενδυθούν», ότι υπάρχουν νέα ευρωπαϊκά πρόγραμμα συνιστώντας να μην μένουμε προσηλωμένοι στους «αυθόρμητους πόρους που είχαμε συνηθίσει στο παρελθόν».

Με την ευκαιρία της επίσκεψής της στην Ελλάδα, η οποία είναι «η πρώτη επίσημη επίσκεψη σε κράτος μέλος μετά την ανάληψη του χαρτοφυλακίου της Ψηφιακής Οικονομίας η Επίτροπος δίνει τον τόνο στις ευκαιρίες που δίνονται και στη χώρα μας με την κοινή ψηφιακή αγορά». Άλλωστε, «πρέπει να δράσουμε τώρα γιατί μιλάμε για το μέλλον» λέει χαρακτηριστικά και εξηγεί ότι παρά την κρίση η ψηφιοποίηση μπορεί να γίνει ένας μεγάλος πόλος έλξης επενδυτών.