Μαρινόπουλος: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Cretan Retail Management και της Κρόνος ΑΕΒΕ

Μαρινόπουλος: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Cretan Retail Management και της Κρόνος ΑΕΒΕ

Η Μαρινόπουλος Α.Ε. διαθέτει πλέον 1.022 σημεία πώλησης σε ολόκληρη την Επικράτεια.

Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση του δικτύου των 18 καταστημάτων της εταιρείας ΚΡΟΝΟΣ – Ν.ΚΑΡΑΚΙΤΣΟΣ Α.Ε.Β.Ε. του Νομού Αχαΐας, στη Μαρινόπουλος Α.Ε., μετά τη σχετική έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Η Μαρινόπουλος εντάσσει πλέον στο δίκτυό της, την ΚΡΟΝΟΣ την κορυφαία αλυσίδα σούπερ μάρκετ στην Αχαΐα, συνεχίζοντας να επενδύει στρατηγικά στην ελληνική επιχειρηματικότητα και στην ελληνική παραγωγή. Η ΚΡΟΝΟΣ, θα διατηρήσει την επωνυμία της, ενώ παράλληλα θα προχωρήσει σε αναβάθμιση των υπηρεσιών της, με βασικό κριτήριο την προώθηση της τοπικής παραγωγής. Οι παραγωγοί της Αχαΐας θα έχουν επιπλέον την ευκαιρία να διαθέτουν τα προϊόντα τους στο σύνολο των σημείων πώλησης της Μαρινόπουλος, τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος. Ταυτόχρονα, το καταναλωτικό κοινό θα αποκτήσει ευκολότερη πρόσβαση σε ευρεία γκάμα προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας Carrefour.
Σύμφωνα με το πλάνο αναβάθμισης της λειτουργίας της ΚΡΟΝΟΣ, στο άμεσο μέλλον, θα ανοίξουν περισσότερες από 80 νέες θέσεις εργασίας.

«Η στρατηγική ανάπτυξη της Μαρινόπουλος Α.Ε. χαρακτηρίζεται από τη στροφή μας προς το ελληνικό επιχειρείν και τη στήριξη των τοπικών Κοινωνιών και Οικονομιών. Η διεύρυνση του δικτύου μας στην περιοχή του Ν. Αχαΐας, με την εξαγορά της ΚΡΟΝΟΣ αποτελεί στρατηγική απόφαση. Πρόκειται για την ουσιαστική ένωση των δυνάμεων μίας ισχυρής και εύρωστης τοπικής αλυσίδας με τη δυναμική της μεγαλύτερης αλυσίδας λιανεμπορίου της χώρας» δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής της Μαρινόπουλος Α.Ε. κ. Γιώργος Βογιατζάκης.

Από την πλευρά του, ο κ. Φοίβος Καρακίτσος, ο οποίος παραμένει στην εταιρεία σε θέση ειδικού συμβούλου, επεσήμανε: «Με την οικογένεια Μαρινόπουλου μας συνδέουν κοινοί στόχοι και κοινά οράματα στήριξης της τοπικής αγοράς και της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Η Μαρινόπουλος Α.Ε. έχει αποδείξει ότι στηρίζει έμπρακτα τους τοπικούς παραγωγούς και τα ελληνικά προϊόντα, γεγονός που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη μεταξύ μας συμφωνία. Μία νέα δυναμική εποχή για τα καταστήματα ΚΡΟΝΟΣ ξεκινά».
Με την ολοκλήρωση της μεταβίβασης, η Μαρινόπουλος Α.Ε. διαθέτει πλέον 1.022 σημεία πώλησης σε ολόκληρη την Επικράτεια.

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε και η μεταβίβαση του 51% της «CRETAN RETAIL MANAGEMENT ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε.» στη Μαρινόπουλος Α.Ε., μετά από τη σχετική έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Με βάση τη συμφωνία, η Μαρινόπουλος Α.Ε. αναλαμβάνει τη διοίκηση της εταιρείας, η δραστηριότητα της οποίας αφορά στην προμήθεια και υποστήριξη του δικτύου 98 συνεργαζόμενων σούπερ μάρκετ με την επωνυμία «CRM αριάδνη» στην αγορά της Κρήτης.

Στόχος της Μαρινόπουλος Α.Ε. είναι η περαιτέρω ενίσχυση και ενδυνάμωση της CRETAN RETAIL MANAGEMENT ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΑ ΚΡΗΤΗ Α.Ε. (CRM) στην τοπική αγορά, μέσα από την ανάπτυξη σημαντικών συνεργειών μεταξύ των δύο εταιρειών, οι οποίες θα οδηγήσουν στην καλύτερη υποστήριξη του δικτύου των συνεργαζόμενων καταστημάτων της CRM.

Παράλληλα, η Μαρινόπουλος θα υποστηρίξει δυναμικά τη λειτουργία της αλυσίδας «CRM αριάδνη». Πρόκειται για ένα ισχυρό δίκτυο με μακροχρόνια και σημαντική παρουσία στην Κρήτη. Η αλυσίδα όχι μόνο θα συνεχίσει να ενισχύει την τοπική παραγωγή, αλλά θα αναβαθμίσει τις υπηρεσίες που παρέχει στο καταναλωτικό κοινό του νησιού.

Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η Μαρινόπουλος Α.Ε., η μεγαλύτερη αλυσίδα λιανεμπορίου στην Ελλάδα, διαθέτει πλέον 1.022 σημεία πώλησης σε ολόκληρη την Επικράτεια. Τα 139 από αυτά βρίσκονται στην Κρήτη.