Μαρόκο: Το «Βασίλειο της Δύσης»

Μαρόκο: Το «Βασίλειο της Δύσης»

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν ταξιδέψετε στο Μαρόκο.

Ο Κώστας ταξίδεψε με την σύντροφο του στο Μαρόκο και μου έστειλε τη βιωματική του εμπειρία για όλα όσα κάνανε στη πόλη της Αφρικής. Τα αξιοθέατα που είδαν, φαγητά που δοκίμασαν, μέρη που επισκέφτηκαν αλλά και απαραίτητες πληροφορίες πριν ταξιδέψετε ως εκεί.

«8 Ημέρες,4 πόλεις και αρκετά χιλιόμετρα καθ’οδόν, βιώσαμε μια από τις ομορφότερες ταξιδιωτικές μας εμπειρίες στην σαγηνευτική χώρα της βορειοδυτικής Αφρικής. Το Μαρόκο είναι χαοτικό, έντονο, πολύχρωμο, γεμάτο μυρωδιές μουσικές και πολιτισμικές αντιθέσεις. Είναι προορισμός για όσους αποζητούν την περιπέτεια ,την εξερεύνηση και δε φοβούνται να οικειοποιηθούν με έναν φαινομενικά απρόσιτο κόσμο. Αυτή τη χώρα είτε την μισείς είτε την λατρεύεις. Εμείς την λατρέψαμε. Το μυστικό; Όσο πιο γρήγορα προσαρμοστείς τόσο καλύτερα θα περάσεις.

Η πρώτη μας στάση στην πρωτεύουσα Ραμπάτ όπου αδίκως αποφεύγουν οι τουρίστες, είναι η πόλη που εδράζει η κυβέρνηση της χώρας ,βρέχεται από τον Ατλαντικό και έχει αρκετά αξιόλογα μέρη να επισκεφτεί κάποιος όπως η παλιά πόλη (Medina) στην οποία διαμέιναμε, ο επιβλητικός Πύργος του Χασσάν, το Μαυσωλείο του Μοχάμεντ Ε’ το πανέμορφο και γραφικό φρούριο Kasbah of the Udayas το καλύτερο σημείο για περιπλάνηση στην πόλη, καθώς συνδυάζει την υπέροχη θέα στον ωκεανό, τον περίπατο μέσα στον οικισμό με τα μπλε σπίτια και χαλάρωση που προκαλεί ο καλοδιατηρημένος κήπος του φρουρίου.

Στην πρωτεύουσα είχαμε και την πρώτη μας γευστική επαφή με το Μαροκινό φαγητό που ουσιαστικά δεν είναι τίποτε άλλο από μεσογειακές λιχουδιές με βάση το κρέας κυρίως κοτόπουλο, λαχανικά και όσπρια με νότες καρυκευμάτων, μαγειρεμένες μέσα σε πήλινα σκεύη με κωνικό σχήμα, τα απολαυστικά tajines.

Το Μαρόκο διαθέτει ένα αρκετά καλό σιδηροδρομικό δίκτυο με δρομολόγια προς όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Πράγμα που έκανε πιο εύκολη τη μεταβίβαση μας στο κοσμοπολίτικο Μαρακές.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Solife.gr