«Match and Develop a Start-up» από το NBG Business Seeds στο Ηράκλειο στις 23-25 Φεβρουαρίου

«Match and Develop a Start-up» από το NBG Business Seeds στο Ηράκλειο στις 23-25 Φεβρουαρίου

Τριήμερη εκδήλωση για τη στήριξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας στις εγκαταστάσεις του ΙΤΕ.

Τριήμερη εκδήλωση για τη στήριξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας «Match and Develop a Start-up» διοργανώνουν το πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας, το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ του ΙΤΕ και το Bizrupt.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 23-25 Φεβρουαρίου 2018 στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας (ΙΤΕ) Βασιλικά Βουτών του Ηράκλειου, στο κεντρικό κτήριο.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να παρέχει στους συμμετέχοντες τη γνώση, τα απαραίτητα εργαλεία και τις στρατηγικές που απαιτούνται μέσα από: mentoring από στελέχη επιτυχημένων startups (που έχουν ήδη λάβει χρηματοδότηση ή έχουν έσοδα) και από στελέχη της αγοράς με μεγάλη εμπειρία σε θέματα επιχειρηματικότητας.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, θα πραγματοποιηθεί επίσης εξειδικευμένη ενημέρωση σε νομικά θέματα σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα και την κατοχύρωση ιδέας καθώς και σε θέματα ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων και σε θέματα business analytics.

Για τις ομάδες σε πιο αρχικό στάδιο θα δοθεί, μεταξύ άλλων, στήριξη για την ανάπτυξη του επιχειρηματικού μοντέλου με τη βοήθεια ειδικών μεντόρων, χρησιμοποιώντας τη μεθοδολογία του καμβά επιχειρηματικού σχεδίου.

Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου οι επιχειρηματικές ιδέες θα αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια παρουσίασης και θα αξιολογηθούν από κριτική επιτροπή.

Η καλύτερη ιδέα που θα αναδειχθεί θα επιβραβευθεί με tablet και με απευθείας συμμετοχή της στη Β’ Φάση του επόμενου Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας της Τράπεζας.

Σε επιλεγμένες ομάδες θα δοθούν δωρεάν υπηρεσίες Microsoft, Amazon και Apifon.

Την εκδήλωση υποστηρίζουν με την παρουσία τους στελέχη της Microsoft, της PWC, της εταιρίας Census, της δικηγορικής εταιρίας Λαμπαδάριος και Συνεργάτες, καθώς και των Enartia, Spirto Branding & Design και Ηνίοχος. Συμβουλευτική ενώ συμμετέχει και το Delivery.gr.

Η εκδήλωση διοργανώνεται με την επιστημονική υποστήριξη του Κέντρου Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζαςτης Ελλάδος είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα στήριξης της καινοτόμου και εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας. Περιλαμβάνει δράσεις ανάδειξης και προβολής καινοτόμων ιδεών και έργων, εκπαίδευσης και καθοδήγησης ομάδων, παροχής υποδομών, δικτύωσης και χρηματοδότησης.

Πέρα από τη διαγωνιστική φάση και τη βράβευση των προτάσεων, έμφαση δίνεται από την Εθνική Τράπεζα στην υποστήριξη της υλοποίησης επιλεγμένων προτάσεων, οι οποίες έχουν διακριθεί, μέσα από τις δράσεις του προγράμματος NBG Business Seeds.