Με ένα tweet ο Έλον Μασκ ρίχνει ξανά τη μετοχή της Tesla

Με ένα tweet ο Έλον Μασκ ρίχνει ξανά τη μετοχή της Tesla
DETROIT, MI - Elon Musk, co-founder and CEO of Tesla Motors, speaks at the 2015 Automotive News World Congress January 13, 2015 in Detroit, Michigan. (Photo by Bill Pugliano/Getty Images)

Η μετοχή της Tesla έκλεισε την Πέμπτη με απώλειες 4,4%.

Με ένα tweet ο Έλον Μασκ στρέφεται ξανά κατά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ λίγες ημέρες μετά το διακανονισμό στον οποίο κατέληξαν.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Tesla, σε ανάρτησή του στο Twitter, χαρακτήρισε την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC), “Eπιτροπή Ενίσχυσης των Shortsellers”, λέγοντας μάλιστα πως κάνει εξαιρετική δουλειά.

Η μετοχή της Tesla έκλεισε την Πέμπτη με απώλειες 4,4%. Το tweet ήρθε λίγες ημέρες μετά τον διακανονισμό στον οποίο προχώρησε ο ίδιος με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μετά τις κατηγορίες της τελευταίας ότι ο Μασκ παραπλανά τους επενδυτές.

Η Tesla και ο ιδρυτής της συμφώνησαν να πληρώσουν έκαστος από 20 εκατομμύρια δολάρια στις οικονομικές ρυθμιστικές αρχές και ο δισεκατομμυριούχος να παραιτηθεί από πρόεδρος της εταιρείας. Θα παραμείνει ωστόσο διευθύνων σύμβουλος, με βάση έναν διακανονισμό που ανακοίνωσε το Σάββατο η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.