Με φάρμες πιστοποιημένες από τη Rainforest Alliance συνεργάζεται η Unilever

Με φάρμες πιστοποιημένες από τη Rainforest Alliance συνεργάζεται η Unilever

Συνεργασία της Unilever με φάρμες πιστοποιημένες από την ανεξάρτητη Μη Κυβερνητική Οργάνωση Rainforest Alliance.

Πιστή στη δέσμευσή της για προμήθεια πρώτων υλών από αειφόρες πηγές, σε παγκόσμιο επίπεδο, παραμένει η Unilever. Στο πλαίσιο αυτό, το παγωτό Magic της Algida γίνεται η πρώτη μάρκα παγωτού παγκοσμίως, που προμηθεύεται κατά 100% κόκκους κακάο προερχόμενους από φάρμες πιστοποιημένες από την ανεξάρτητη Μη Κυβερνητική Οργάνωση Rainforest Alliance.

Όπως ανέφερε η Μίνα Βαλαβάνη, Διευθύντρια Αειφόρων Πρακτικών και Κοινωνικής Ευθύνης της Ελαΐς-Unilever Hellas, κατά τη διάρκεια παρουσίασης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Magic Pleasure Store στο κέντρο της Αθήνας, «μέσα από τη συνεργασία της Unilever και του Magic με τη Rainforest Alliance, μπορούμε να προμηθευόμαστε κακάο με υπεύθυνο τρόπο, παρέχοντας υψηλής ποιότητας προϊόντα από αγνά υλικά.

Για εμάς είναι εξίσου σημαντικοί στόχοι, τόσο η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των αγροτών όσο και η προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και η παραγωγή απολαυστικών προϊόντων. Μέσα από αυτή τη συνεργασία, ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες ενός απαιτητικού κοινού παγκοσμίως».

Μέχρι το 2020, στο πλαίσιο του παγκόσμιου σχεδίου δράσης της για την αειφορία, στόχος της Unilever, είναι να διευρύνει περαιτέρω τη συνεργασία της με τη Rainforest Alliance, ώστε η σοκολάτα στο σύνολο των προϊόντων της να προέρχεται από αειφόρες καλλιέργειες.

Μέσω της συνεργασίας με τη Rainforest Alliance η Unilever στηρίζει 40.000 αγρότες και τις οικογένειές τους σε χώρες όπως το Εκουαδόρ, την Ακτή του Ελεφαντοστού και την Γκάνα όπου το 80% του πληθυσμού ασχολείται με την παραγωγή κακάο.

Σημειώνεται ότι τα παγωτά Magic φέρουν στις συσκευασίες τους την πράσινη σφραγίδα Rainforest Alliance Certified.