Με πολλά εφόδια για τις ελληνικές startups επιστρέφει στην Ελλάδα από το Startup Grind ο Enterprise Greece

Με πολλά εφόδια για τις ελληνικές startups επιστρέφει στην Ελλάδα από το Startup Grind ο Enterprise Greece

Ο Οργανισμός παραβρέθηκε στη μεγάλη γιορτής επιχειρηματικότητας στην Καλιφόρνια και ενημέρωσε διεθνείς παράγοντες της αγορές για τις ελληνικές δυνατότητες.

 

«Με υψηλές προσδοκίες και αξιώσεις υποδέχτηκε η αμερικανική και διεθνής επενδυτική κοινότητα την παρουσία του Οργανισμού Enterprise Greece και του ελληνικού οικοσυστήματος νεοφυών επιχειρήσεων στο φετινό διεθνές συνέδριο Startup Grind, που πραγματοποιήθηκε στη Σίλικον Βάλεϊ της Καλιφόρνια, στις 12 και 13 Φεβρουαρίου 2019» όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του οργανισμού.

Υπενθυμίζεται ότι το συνέδριο είναι στενά συνυφασμένο με τη γενικότερη δραστηριότητα της περιοχής στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας και συνδέεται άρρηκτα με την παρουσία δεκάδων καταξιωμένων επιχειρήσεων Τεχνολογίας Πληροφορικής & Επικοινωνιών στη Silicon Valley, οι οποίες αποτελούν οδηγούς των παγκόσμιων εξελίξεων.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του διήμερου συνεδρίου, στο οποίο συμμετείχαν εκπρόσωποι της διεθνούς startup κοινότητας, angel investors και εταιρείες venture capital, ο Enterprise Greece ενημέρωσε λεπτομερώς μέσω ενημερωτικού γραφείου που διέθετε στην κεντρική αίθουσα του συνεδρίου, για τις εξελίξεις στην ελληνική αγορά νεοφυών επιχειρήσεων και τις ευκαιρίες που διανοίγονται για χρηματοδοτήσεις νέων projects. Συνολικά, διεξήχθησαν πάνω από 60 κατ’ ιδίαν συναντήσεις.

Στο περιθώριο του Startup Grind, ο Enterprise Greece είχε επίσης την ευκαιρία να συνομιλήσει με σημαντικούς αμερικανικούς επιταχυντές (accelerators) νεοφυούς επιχειρηματικότητας, όπως οι 500 startups και US Market Access Center, καθώς και με αρκετούς Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται επενδυτικά στην ευρύτερη περιοχή, είτε ως angel investors, είτε ως στελέχη τεχνολογικών εταιρειών και εταιρειών venture capital.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, στη διοργάνωση των συναντήσεων συνέβαλε καταλυτικά το γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Σαν Φρανσίσκο, το οποίο έχει αναπτύξει σχετικό δίκτυο επαφών. Αντικείμενο των συναντήσεων αυτών ήταν να καταγραφεί η εμπειρία και η γνώση τους αναφορικά με τον τρόπο που λειτουργεί η αμερικανική startup επενδυτική αγορά και να συγκεντρωθεί δυνητικό επενδυτικό ενδιαφέρον τους σε συγκεκριμένους τεχνολογικούς τομείς. Στους τομείς άμεσου ενδιαφέροντος συγκαταλέγονται: συστήματα αυτοματοποίησης και τεχνητής νοημοσύνης, data analytics, ΙοΤ, τεχνολογίες marketing, πλατφόρμες και εφαρμογές που σχετίζονται με τον κλάδο του τουρισμού και της φιλοξενίας, τεχνολογικές εφαρμογές στους τομείς της ιατρικής και της ναυτιλίας.

Τέλος, ο Enterprise Greece συμμετείχε σε εκδήλωση που διοργάνωσε με αφορμή την επίσκεψη του στην περιοχή, το παράρτημα του Οργανισμού European Institute of Technology Digital (ΕΙΤ Digital) στη Silicon Valley, που έχει ως κύριο αντικείμενο μεταξύ άλλων, τη γεφύρωση του ευρωπαϊκού οικοσυστήματος και του δυναμικού οικοσυστήματος της κοιλάδας. Στην εκδήλωση συμμετείχαν αντίστοιχοι Οργανισμοί άλλων ευρωπαϊκών χωρών (Γερμανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Ουγγαρία, Λετονία, κ.α.), οι οποίοι διαθέτουν μόνιμη παρουσία στην περιοχή. Ο Enterprise Greece είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει παρουσίαση για τις εξελίξεις και τα πλεονεκτήματα που διαθέτει η ελληνική κοινότητα νεοφυών επιχειρήσεων και να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για πρακτικές που εφαρμόζουν άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και για τη στρατηγική προώθησης που ακολουθούν σε μια υψηλών απαιτήσεων αγορά.

Με αφορμή την παρουσία του Enterprise Greece στη Silicon Valley, o πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Enterprise Greece, Γρηγόρης Στεργιούλης, δήλωσε ότι: «Σε συνέχεια της ιδιαίτερα επιτυχημένης συμμετοχής μας στη διεθνή έκθεση τεχνολογίας CES στο Λας Βέγκας, ο Οργανισμός μας, πιστός στις δυνατότητες της νέας, ανερχόμενης επιχειρηματικής κοινότητας στους τομείς των Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών, βρέθηκε αυτή τη φορά στη Silicon Valley, σε μια ακόμη προσπάθεια να προωθήσει με συνέπεια και συνέχεια ένα από τα κυριότερα πλεονεκτήματα που διαθέτει η χώρα μας: το ταλαντούχο, εξόχως καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό της στον τομέα. Είναι αυτό το χαρακτηριστικό που έχει αρχίσει να δημιουργεί τα τελευταία χρόνια μια δυναμική αγορά νεοφυών επιχειρήσεων, έτοιμων να συναγωνιστούν επί ίσοις όροις αντίστοιχες του εξωτερικού. Με τη βεβαιότητα ότι καινοτόμες, επενδυτικά και εμπορικά αποδοτικές ιδέες και επιχειρήσεις μπορούν να αποτελέσουν το βασικό πυλώνα ανάπτυξης της χώρας μας στην εποχή της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης, ο Enterprise Greece παραμένει προσηλωμένος στο στόχο του να συνεχίσει να υποστηρίζει με νέες συνεργασίες και δράσεις την ελληνική startup σκηνή».