Με Ρώσο ολιγάρχη είχε συναντηθεί ο δικηγόρος του Τραμπ δύο εβδομάδες πριν την ορκομωσία του

Με Ρώσο ολιγάρχη είχε συναντηθεί ο δικηγόρος του Τραμπ δύο εβδομάδες πριν την ορκομωσία του
epa06664207 Attorney Michael Cohen (C), US President Donald J. Trump's long-time personal attorney, walks from his hotel to his apartment while a television crew tries to talk to him in New York, New York, USA, 12 April 2018. Cohen's hotel room, apartment and office were raided earlier this week by federal authorities reportedly as part of an investigation into possible bank fraud, wire fraud and campaign finance violations. EPA/JUSTIN LANE

H συνάντηση που είχε ο Μαικλ Κόεν με τον Βίκτορ Βέκσελμπεργκ γεννά πολλά ερωτηματικά.

Ένας Ρώσος ολιγάρχης που διατηρεί δεσμούς με το Κρεμλίνο συναντήθηκε με τον Μάικλ Κόεν, τον δικηγόρο του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, στη Νέα Υόρκη, ενώ απέμεναν λιγότερες από δύο εβδομάδες για την ορκωμοσία του τελευταίου στην προεδρία των ΗΠΑ, σύμφωνα με μια πηγή που είχε γνώση της υπόθεσης.

Στη συνάντηση που είχε ο Κόεν με τον Βίκτορ Βέκσελμπεργκ στο γραφείο του, στον 26ο όροφο του Πύργου Τραμπ, έντεκα ημέρες πριν την ορκωμοσία, συζήτησαν για τη βελτίωση των σχέσεων της Ουάσινγκτον με τη Μόσχα. Συμφώνησαν μάλιστα να συναντηθούν ξανά στην ορκωμοσία του Τραμπ, ανέφερε η εφημερίδα New York times επικαλούμενη τον Άντριου Ιντρέιτερ, έναν Αμερικανό που μετείχε σε αυτή τη συνάντηση και διαχειρίζεται τις επενδύσεις του Βέκσελμπεργκ.

Η πηγή την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία της επειδή επρόκειτο για μια ιδιωτική συνομιλία αλλά επιβεβαίωσε τις πληροφορίες της εφημερίδας.

Ο Κόεν και ένας δικηγόρος του Ιντρέιτερ δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για να σχολιάσουν το δημοσίευμα.

Η εφημερίδα γράφει ακόμη ότι μερικές ημέρες μετά την ορκωμοσία του Τραμπ, τον Ιανουάριο του 2017, η ιδιωτική εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων του Ιντρέιτερ, η Columbus Nova, σύναψε με τον Κόεν ένα συμβόλαιο για παροχή συμβουλών έναντι 1 εκατομμυρίου δολαρίων.

Ο πρώην δικηγόρος του Τραμπ έχει μπει στο στόχαστρο των αμερικανικών ομοσπονδιακών αρχών που ερευνούν τις δοσοληψίες του.

Ο Ιντρέιτερ είπε στη New York Times ότι ο Βέκσελμπεργκ, ο εξάδελφος και μεγαλύτερος πελάτης του, δεν έδωσε εντολή στην Columbus Nova να προσλάβει τον Κόεν ως σύμβουλο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ