Με συμμετοχές από 23 χώρες ολοκληρώθηκε το 2ο Messinia Pro-Am της Costa Navarino

Με συμμετοχές από 23 χώρες ολοκληρώθηκε το 2ο Messinia Pro-Am της Costa Navarino

Επαγγελματίες και λάτρεις του γκολφ έδωσαν ραντεβού για το επόμενο Messinia Pro-Am 20-23 Φεβρουαρίου 2019.

Το 2ο διεθνές τουρνουά γκολφ Messinia Pro-Am της Costa Navarino στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, με 44 ομάδες από 23 χώρες και 4 ηπείρους. Το τουρνουά που έλαβε χώρα 21-24 Φεβρουαρίου, σηματοδότησε με αυτήν τη μεγάλη διεθνή διοργάνωση, και την έναρξη της τουριστικής σεζόν. 44 κορυφαίοι επαγγελματίες και 132 ερασιτέχνες γκολφέρ απόλαυσαν τον ήλιο και τη μεσσηνιακή φύση παίζοντας ανάμεσα σε ελαιόδεντρα εκατοντάδων ετών στα βραβευμένα γήπεδα The Dunes Course και The Bay Course με εκπληκτική θέα στο Ιόνιο πέλαγος και τον ιστορικό κόλπο του Ναβαρίνου. Οι γκολφέρ του 2ου Messinia Pro-Am φιλοξενήθηκαν στο The Westin Resort Costa Navarino. Ο έντονος ανταγωνισμός οδήγησε σε εντυπωσιακά αποτελέσματα, μεταξύ των οποίων  δύο hole-in-one από τους Stuart Boyle (PGA Great Britain & Ireland) και John Radzioch (Γερμανός ερασιτέχνης αθλητής).

Ο Αχιλλέας Β. Κωνσταντακόπουλος, Πρόεδρος & CEO της TEMEΣ Α.Ε., φορέα ανάπτυξης της Costa Navarino, καλωσόρισε τους γκολφέρ: «Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη μεγάλη συμμετοχή στο 2ο Μessinia Pro-Am. Στόχος μας είναι να θεσπίσουμε μια διοργάνωση υψηλού επιπέδου, ώστε κάθε χρόνο γκολφέρ από όλο τον κόσμο να επισκέπτονται τη Μεσσηνία. Η χώρα μας έχει όλες τις δυνατότητες για να γίνει ένας κορυφαίος διεθνής προορισμός γκολφ και καταβάλουμε κάθε προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση».

Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η απονομή βραβείων στους νικητές που ξεχώρισαν στο τουρνουά, στο “Shiny” Gala Dinner. Η βραδιά με παρουσιαστές τον Μάνο Γαβρά και την Έλενα Χαρμπίλα κινήθηκε υπό τις μουσικές των Stereo Soul με μια ξεχωριστή έκπληξη: τη live εμφάνιση των Boyzlife, το ντουέτο που έχουν σχηματίσει οι διάσημοι τραγουδιστές της βρετανικής ποπ σκηνής Brian McFadden (πρώην μέλος των Westlife) και Keith Duffy (πρώην μέλος των Boyzone).

Η αγωνιστική δράση ξεκίνησε επίσημα την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου ενώ την επόμενη μέρα, το τουρνουά εμπλουτίστηκε με τη θεματική βραδιά “Rock ‘n’ Roll” Charity Night, με μουσική από τους Vanila Swing. Οι συμμετέχοντες αγκάλιασαν τον καλό σκοπό της διοργάνωσης “A good cause to STRIKE” και απόλαυσαν το μπόουλινγκ ενισχύοντας παράλληλα τη δράση των Παιδικών Χωριών SOS, ενώ όσοι επιθυμούν μπορούν ακόμα και σήμερα να προσφέρουν online μέσω του συνδέσμου που θα βρουν στην ιστοσελίδα του Messinia Pro-Am.

Το τουρνουά ήταν άκρως ανταγωνιστικό με αρκετές διακυμάνσεις στην κατάταξη των γκολφέρ μέχρι τελευταία στιγμή και με διεξαγωγή αγώνα play-off για την τελική ανάδειξη του πρωταθλητή. Στην κατηγορία «Individual Professional Stroke Play Tournament» πρωταθλητής του 2ου Messinia Pro-Am στέφθηκε ο Γερμανός Philipp Mejow (PGA Germany), αφήνοντας στην 2η θέση τον Ισραηλινό Asaf Cohen (PGA Israel). Την 3η θέση μοιράστηκαν οι Stuart Boyle (PGA Great Britain & Ireland) και Χρήστος Νικόπουλος (PGA Greece).