Με την πρόταση της ΝΔ κατεβαίνει στη διάσκεψη των προέδρων για το ΕΣΡ ο Νίκος Βούτσης

Με την πρόταση της ΝΔ κατεβαίνει στη διάσκεψη των προέδρων για το ΕΣΡ ο Νίκος Βούτσης
Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης (K) προεδρεύει στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Τον Αθανάσιο Κουτρομάνο προτείνει ο πρόεδρος της βουλής για επικεφαλής του ΕΣΡ. 

«Σήμερα είμαστε απολύτως ώριμοι, έχουν απαντηθεί σειρά ζητημάτων που είχαν τεθεί και είμαστε ώριμοι να περάσουμε στη συγκρότηση του ΕΣΡ», ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και παρουσίασε συμβιβαστική πρόταση με την οποία προτείνεται για τη θέση του προέδρου ο Αθανάσιος Κουτρομάνος και αντιπρόεδρος ο Ροδόλφος Μορώνης.

Συνολικά, η πρόταση του προέδρου της Βουλής για το ΕΣΡ έχει ως εξής: Πρόεδρος: Αθανάσιος Κουτρομάνος, αντιπρόεδρος: Ροδόλφος Μορώνης και μέλη: Πόπη Διαμαντάκου, Βασίλης Καραποστόλης, Νίκος Κιάος, Βασίλης Κουφόπουλος, Λίλιαν Μήτρου, Δήμητρα Παπαδοπούλου, Γιώργος Σαριδάκης.

Ο πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε τα μέλη της Διάσκεψης για τη δήλωση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής και Ενημέρωσης Νίκου Παππά στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σύμφωνα με την οποία το ΕΣΡ είναι αποκλειστικά αρμόδιο για τη διεξαγωγή διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Ο αριθμός των αδειών θα είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης και ευρύτερων συναινέσεων μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων και κυρίως της Νέας Ανεξάρτητης Αρχής.

Νωρίτερα ο Νίκος Βούτσης ενημέρωσε ότι αυτή θα είναι η τελευταία διάσκεψη με αντικείμενο τη συγκρότηση του ΕΣΡ.

Και τη ρητή δέσμευση του προέδρου της Βουλής επί του ζητήματος ζήτησε ο Νίκος Δένδιας ως λυδία λίθος της κατάληξης της σημερινής διαδικασίας. Δηλαδή ρητή δέσμευση για την αύξηση των δυναμένων να ενημερώνουν τον ελληνικό λαό.