Το LinkedIn θα σας λέει πλέον πόσο χρόνο θα κάνετε να πάτε στη νέα σας δουλειά

Το LinkedIn θα σας λέει πλέον πόσο χρόνο θα κάνετε να πάτε στη νέα σας δουλειά

Η λειτουργία «See Your Commute» επιτρέπει στους χρήστες να υπολογίσουν τους εκτιμώμενους χρόνους μετακίνησης προς τον χώρο εργασίας τους.

της Rachel King

Όταν αναζητούν μια νέα θέση εργασίας, πολλοί υποψήφιοι συχνά δίνουν προτεραιότητα στον ρόλο, τον τίτλο, τον μισθό και τις υπόλοιπες παροχές κατά τη λήψη της σχετικής απόφασης. Όμως, το να γνωρίζεις πόση ώρα θα αφιερώνεις κάθε μέρα για τη μετακίνησή σου από και προς τη δουλειά, κατά μέσο όρο, είναι εξίσου σημαντικό για την ψυχική και σωματική υγεία σου, καθώς και για την ευτυχία στον εργασιακό χώρο.

Το LinkedIn Jobs – βασικά, η ενότητα με τις μικρές αγγελίες του επαγγελματικού κοινωνικού δικτύου – προσθέτει μια νέα λειτουργία που βοηθά όσους αναζητούν εργασία να υπολογίσουν τους εκτιμώμενους χρόνους μετακίνησης για να έχουν μια ιδέα για το πόση ώρα θα χρειάζονται για να φτάσουν σε έναν πιθανό χώρο εργασίας καθημερινά.

«Γνωρίζουμε ότι η μετάβαση στη δουλειά είναι ένα κρίσιμο ζήτημα για όσους αναζητούν εργασία», έγραψε σε ανάρτηση ιστολογίου ο Dan Li, διευθυντής προϊόντος για καριέρα στο LinkedIn, ανακοινώνοντας τα νέα. Το LinkedIn ζήτησε την άποψη άνω των 1.000 μελών του στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο του 2017 και το 85% δήλωσαν ότι θα δέχονταν μια περικοπή μισθού σε αντάλλαγμα για μια συντομότερη μετακίνηση για τη δουλειά.

Οι χρήστες του LinkedIn μπορούν να έχουν πρόσβαση στη λειτουργία «See Your Commute» απευθείας στις αγγελίες για εργασία που δημοσιεύονται στον ιστότοπο. Οι χρήστες μπορούν στη συνέχεια να υπολογίσουν τους εκτιμώμενους χρόνους μετακίνησης με τα πόδια, με αυτοκίνητο, ή με τη δημόσια συγκοινωνία, για θέσεις εργασίας που αναρτώνται στο LinkedIn.

Όλοι οι χρόνοι και οι χάρτες υποβάλλονται σε επεξεργασία μέσω της Bing, η οποία μοιράζεται την ίδια μητρική εταιρεία -τη Microsoft– με το LinkedIn.

Οι χρήστες κινητής τηλεφωνίας μπορούν να πάνε τα πράγματα ένα βήμα παραπέρα με την επιλογή αποθήκευσης πληροφοριών τοποθεσίας τοπικά στα smartphones τους, ώστε να μην χρειάζεται να πληκτρολογούν τις σχετικές πληροφορίες για κάθε ξεχωριστή αγγελία.

Οι χρήστες μπορούν επίσης να αναζητήσουν δουλειές και να περιορίσουν τα αποτελέσματα βάσει της επιθυμητής χρονικής διάρκειας μετακίνησης.

Η λειτουργία «See Your Commute» είναι πλέον διαθέσιμη σε όλο τον κόσμο μέσω κινητού τηλεφώνου. Η υποστήριξη για desktop μέσω του LinkedIn.com θα λανσαριστεί τους επόμενους μήνες.