Μέχρι το Brexit 5.000 θέσεις εργασίας από τον χρηματοπιστωτικό κλάδο αναμένεται να μεταφερθούν εκτός Βρετανίας

Μέχρι το Brexit 5.000 θέσεις εργασίας από τον χρηματοπιστωτικό κλάδο αναμένεται να μεταφερθούν εκτός Βρετανίας

Βέβαια, σύμφωνα με Βρετανό υπουργό ένα Brexit χωρίς συμφωνία ίσως να μην είναι απαραίτητα τόσο εχθρικό και δύσκολο όσο περιμένουν κάποιοι.

Ο Βρετανός υπουργός αρμόδιος για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, Τζον Γκλεν, δήλωσε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να διασφαλίσει πως το Σίτι του Λονδίνου θα συνεχίσει να είναι ένα σημαντικό χρηματοπιστωτικό κέντρο μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αν και χιλιάδες θέσεις εργασίας θα μεταφερθούν στην ηπειρωτική Ευρώπη.

Ο Τζον Γκλεν δήλωσε σε βουλευτές ότι συμφωνεί με την εκτίμηση της Τράπεζας της Αγγλίας ότι 5.000 θέσεις εργασίας από τον χρηματοπιστωτικό κλάδο θα μεταφερθούν στην ηπειρωτική Ευρώπη έως την ώρα που η Βρετανία πρόκειται να αποχωρήσει από την ΕΕ τον επόμενο Μάρτιο.

«Ο μοναδικός μου στόχος αναφορικά με το Σίτι είναι να διασφαλίσω όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συνέχεια, σε ό,τι αφορά την οικονομική αξία που μπορεί να παραχθεί από αυτό», δήλωσε ο Γκλεν σε επιτροπή στη Βουλή των Λόρδων. «Δεν έχουμε δει μαζικές μετακινήσεις μεγάλων ιδρυμάτων σε άλλες πόλεις στην ηπειρωτική Ευρώπη», δήλωσε. Ο ίδιος αναμένει ότι η Βρετανία και η ΕΕ θα καταλήξουν σε μία συμφωνία, προκειμένου να αποφευχθεί ένα άτακτο Brexit.

Ωστόσο, ένα Brexit χωρίς μια συμφωνία ίσως να μην είναι απαραίτητα τόσο εχθρικό και δύσκολο όσο περιμένουν κάποιοι, πρόσθεσε.