Βρετανία: Πώς θα αποχωρήσει από την Ε.Ε.

Βρετανία: Πώς θα αποχωρήσει από την Ε.Ε.
epa05437771 Britain's Chancellor of the Exchequer Philip Hammond (C) walks to a meeting during the G20 Finance Ministers and Central Bank Governors conference in Chengdu, Sichuan Province, Southwestern China, 23 July 2016. Finance Ministers and Central Bank Governors of the 20 most developed economies are to meet in the southwestern city of Chengdu ahead of a G20 leaders meeting in September hosted by China. EPA/NG HAN GUAN/POOL

Οι χώρες της G20 ανησυχούν για ενδεχόμενες συνέπειες από το Brexit.

Ο νέος υπουργός των Οικονομικών της Βρετανίας, Φίλιπ Χάμοντ, υπό τη διεθνή πίεση των υπουργών Οικονομικών της G20 δήλωσε σήμερα ότι η Βρετανία μέχρι το τέλος του χρόνου, θα έχει αποσαφηνίσει τον τρόπο με τον οποίο θ’ αποχωρήσει από την ΕΕ.

Οι υπουργοί Οικονομικών αρκετών χωρών κάλεσαν τη Βρετανία στη διάρκεια των συνομιλιών του Σαββατοκύριακου να εξηγήσει πως θα υλοποιηθεί η διαδικασία της αποχώρησης από την ΕΕ, η οποία είναι γνωστή κι ως “Brexit.”

Οι χώρες της G20 ανησυχούν για ενδεχόμενες συνέπειες από το Brexit, που θα δρομολογήσουν γενικότερα προβλήματα στην υποτονική πορεία ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας.

“Το ζήτημα κυριαρχεί στην ατζέντα των συνομιλιών της G20,” δήλωσε ο Χάμοντ στο τέλος της διήμερης διάσκεψης των υπουργών Οικονομικών της G20, στο Τσενγκντού της Κίνας.

“Είναι ένας νέος παράγοντας που επηρεάζει την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας κι έχει επιδεινώσει την ανασφάλεια των διεθνών οικονομικών εξελίξεων,” τόνισε ο ίδιος.