Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε Γαλλία-Γερμανία για τη σύλληψη του δράστη της επίθεσης του Στρασβούργου

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε Γαλλία-Γερμανία για τη σύλληψη του δράστη της επίθεσης του Στρασβούργου
epa07225388 Police officers stand guard near the Christmas Market where a deadly shooting took place, in Strasbourg, France, 12 December 2018. According to latest reports, two people were killed and 14 people were injured. The gunman is reported to be at large and the motive for the attack is still unclear. EPA/PATRICK SEEGER

Σημαντική διεθνής αστυνομική κινητοποίηση για τον εντοπισμό του Σερίφ Σερκάτ που παραμένει ασύλληπτος.

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, με τη συμμετοχή των ειδικών δυνάμεων, βρίσκεται σε εξέλιξη σήμερα το απόγευμα στη συνοικία Νεντόρφ, προκειμένου να εντοπιστεί ο Σερίφ Σεκάτ, ο δράστης της επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά,  η οποία στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους ενώ 13 είναι οι τραυματίες, ο ένας εγκεφαλικά νεκρός.

Περιπολικά έχουν αναπτυχθεί στους δρόμους και έχουν αποκλείσει την περιοχή εμποδίζοντας την κυκλοφορία.

Πάνοπλοι αστυνομικοί κινούνται σε ομάδες, πραγματοποιώντας εφόδους σε σπίτια, κρατώντας αυτόματα όπλα. Περαστικοί και δημοσιογράφοι κλήθηκαν από τις αρχές να απομακρυνθούν.

«Θέλουμε να άρουμε πάσα αμφιβολία, όπως κάνουμε εδώ και 36 ώρες. Δεν είχαμε κάποια πληροφορία και η επιχείρηση αυτή δεν προαναγγέλλει τίποτα, ας αφήσουμε την έρευνα να συνεχιστεί» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ, ενώπιον της Γερουσίας.

Διεξάγονται έρευνες σε πολλές περιοχές. «Προς το παρόν, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να λέει ότι το πρόσωπο που αναζητούμε βρίσκεται σε αυτή την περιοχή» επιβεβαίωσε μια αστυνομική πηγή στο AFP. Σύμφωνα με μια άλλη αστυνομική πηγή, αυτή η επιχείρηση διεξάγεται στο πλαίσιο της έρευνας, όμως δεν έχει άμεσο στόχο τη σύλληψη του υπόπτου.

Ο Σερίφ Σεκάτ είχε πάρει ταξί για να μεταβεί στη συνοικία Νεντόρφ μετά το μακελειό της Τρίτης.

Μήνυμα αλληλεγγύης από τον Μακρόν 

Ο Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε σήμερα στις Βρυξέλλες «την αλληλεγγύη ολόκληρου του Έθνους» προς «τα θύματα» της επίθεσης στο Στρασβούργο «και τις οικογένειές τους».

Ο αρχηγός του κράτους δήλωσε στους δημοσιογράφους πριν από την έναρξη της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής πως ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ θα επιστρέψει νωρίς το βράδυ στο Στρασβούργο έπειτα από «αίτημα» του προέδρου.