Μεγάλη διάκριση της Diageo στα Bravo Sustainability Awards 2015

Μεγάλη διάκριση της Diageo στα Bravo Sustainability Awards 2015

Το πρόγραμμα «Μαθαίνω για το Αλκοόλ» διακρίθηκε στην κατηγορία «Bravo Market» για τις δράσεις της υπεύθυνης κατανάλωσης αλκοόλ.

Βραβείο απέσπασε η DIAGEO στο θεσμό Bravo Sustainability Awards 2015 που διοργάνωσε το QualityNet Foundation, για τις δράσεις της σχετικά με την υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ.

Στην τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης, η Diageo διακρίθηκε στην κατηγορία «Bravo Market» για την πρωτοβουλία της «Μαθαίνω για το αλκοόλ». Μέσω του προγράμματος «Μαθαίνω για το αλκοόλ», η Diageo ενημερώνει και ευαισθητοποιεί τους καταναλωτές αναφορικά με το ζήτημα της υπεύθυνης και λελογισμένης κατανάλωσης αλκοολούχων ποτών.

Το πρόγραμμα υλοποιείται σταθερά εδώ και χρόνια, σε συνεργασία με επιστημονικούς φορείς και ΜΚΟ και περιλαμβάνει:

• Βιωματικές εκπαιδεύσεις που στοχεύουν στην ενημέρωση σχετικά με την οδική ασφάλεια και την υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ.
• Ενημέρωση μέσα από την ιστοσελίδα www.DRINKiQ.com και την εφαρμογή «Ρώτα το Διονύση» (http:www.drinkscalculator.com/el-gr) με φιλικές και απλά διατυπωμένες συμβουλές για την υπεύθυνη κατανάλωση.
• Ανάπτυξη ενημερωτικής ιστοσελίδας για την κατανάλωση αλκοόλ από ανηλίκους, που στοχεύει στην ενημέρωση των γονέων και των καθηγητών, αναφορικά με το ευαίσθητο θέμα «Αλκοόλ και Ανήλικοι».
• Διανομή ενημερωτικού φυλλαδίου, προκειμένου να ενημερώσει τους νέους άνδρες και γυναίκες με ένα χρήσιμο και πρακτικό τρόπο σχετικά με τις επιπτώσεις της κατανάλωσης αλκοόλ.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των βραβεύσεων, η Diageo κλήθηκε να παρουσιάσει την πρωτοβουλία που αναπτύσσει για τον «Κώδικα Επιχειρηματικής Δεοντολογίας», μέσω της οποίας διασφαλίζεται ότι οι εργαζόμενοι της εταιρείας λειτουργούν με ακεραιότητα σε όλες τις επαγγελματικές τους συναλλαγές.

Ο θεσμός Bravo Sustainability Awards 2015 συνδέθηκε φέτος για πρώτη φορά με την Πρωτοβουλία για τη Βιώσιμη Ελλάδα 2020, αναδεικνύοντας τις δράσεις που αναπτύσσονται στην Ελλάδα από Επιχειρήσεις, Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Κοινωνίας των Πολιτών. Μέσα από μια διαδικασία Διαλόγου με 120 Κοινωνικούς Εταίρους και με τη συμμετοχή 4.686 Ενεργών Πολιτών, διαγωνίστηκαν, αξιολογήθηκαν και αναδείχθηκαν 170 πρωτοβουλίες και δράσεις Βιώσιμης Ανάπτυξης και Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας που κατέθεσαν για πρώτη φορά επιχειρήσεις, Οργανισμοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.