Μεγάλη γερμανική αλυσίδα σούπερμαρκετ κάνει «άνοιγμα» στην αγορά των ΗΠΑ

Μεγάλη γερμανική αλυσίδα σούπερμαρκετ κάνει «άνοιγμα» στην αγορά των ΗΠΑ
epa03742612 (FILE) A file picture dated 22 February 2007 shows people entering a Lidl supermarket in Ludwigsburg, Germany, 22 February 2007. The famoius German discount supermarket is considering expanding it chain to the USA. According to a company spokesman the move has been deemed as feasible and viable EPA/MARIJAN MURAT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μετά την Ευρώπη, η Lidl έχει στόχο να κάνει «θραύση» στην αμερικανική αγορά των σούπερμακετ.

Ένα νέο κύμα Ευρωπαϊκών παντοπωλείων είναι έτοιμο να εισβάλει στην αγορά των ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, η γερμανική αλυσίδα σούπερμαρκετ Lidl ετοιμάζεται να ανοίξει κατάστηματα σε δεκάδες πόλεις κατά μήκος της ανατολικής ακτής, από το Νιού Τζέρσεϊ έως την Τζώρτζια, σύμφωνα με το Business Insider.

Μέχρι στιγμής, η Lidl δεν έχει αποκαλύψει πόσα καταστήματα θα ανοίξει, ωστόσο, πηγές αναφέρουν ότι η γερμανική εταιρεία θα κάνει το πρώτο «άνοιγμα» στην αμερικανική αγορά με 150 σούπερμαρκετ έως το 2018.

Σημειώνεται ότι η γερμνική αλυσίδα διαθέτει σημερα 10.000 καταστήματα σε 26 ευρωπαϊκές χώρες.

H Lidl θα έχει έδρα στο Άρλινγκτον της Βιρτζίνια στις ΗΠΑ, ενώ θα διαθέτει αποθήκες στο Μέριλαντ, στη Βόρεια Καρολίνα και στη Βιρτζίνια.

Η Lidl και η γερμανική αλυσίδα σούπερμαρκετ Aldi, η οποία σήμερα διαθέτει ήδη 1.300 καταστήματα στις ΗΠΑ, είναι γνωστές για τις οικονομικές τιμές των προϊόντων τους. Και οι δυο αλυσίδες επεκτάθηκαν στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, ωστόσο έχουν απειληθεί πολλές φορές από τα τοπικά παντοπωλεία, τα οποία κήρυξαν έναν άτυπο «πόλεμο τιμών».

Παρ’ ολα αυτά, το τελευταίο τρίμηνο οι πωλήσεις τόσο της Lidl όσο και της Aldi έχουν «εκτιναχθεί» στα ύψη κατά 13,8% και 11,5% αντίστοιχα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Kantar Worldpanel.

Παράλληλα, οι πωλήσεις των τεσσάρων μεγαλύτερων αλυσιδών σούπερ μάρκετ του Ηνωμένου Βασιλείου σημείωσαν καταφόρυφη πτώση. Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις της Tesco μειώθηκαν 1,3%, της Morrisons 2,4%, της Sainsbury 1,4 % και της Asda 5,9%.

#lidl

A photo posted by Stefano Zanetti (@whitefox) on

Η επιτυχία της Lidl προέκυψε, όπως ήταν αναμενόμενο, απο τις χαμηλές τιμές των προϊόντων της και σύμφωνα με την Daily Start σήμερα αποτελεί τη φθηνότερη υπεραγορά στη Βρετανία.

Μέχρι σήμερα, η στρατηγική της γερμανικής αλυσίδας έχει δείξει ότι δεν δίνει βάση τόσο στην εξυπηρέτηση πελατών, όσο στα εμπορεύματά της. Μάλιστα, έχει παρατηρηθεί ότι τα προϊόντα της εμφανίζονται σε χαρτοκιβώτια προκειμένου οι πελάτες της να διευκολύνονται και να αγοράζουν πιο γρήγορα και παράλληλα να χρειάζεται η παρουσία λιγότερων υπαλλήλων.

Γενικότερα, η γερμανική αλυσίδα προσφέρει ένα ευρύτερο φάσμα εμπορευμάτων σε σχέση με την Aldi. Εκτός από είδη παντοπωλείου, η Lidl πωλεί συσκευές, έπιπλα ακόμη και ρούχα. Παρ’ όλα αυτά, η γερμανική εταιρεία έχει πολλή δουλειά μπροστά της προκειμένου να αποκτήσει την ίδια αγοραστική δύναμη με εκείνη της Aldi στις ΗΠΑ, η οποία στοχεύει μέσα στα επόμενα δυο χρόνια να επεκταθεί περαιτέρω, ανοίγοντας επιπλέον 600 καταστήματα.