Μεγάλη νικήτρια του διαγωνισμού κοινωνικής επιχειρηματικότητας του Chivas η Ingredio

Μεγάλη νικήτρια του διαγωνισμού κοινωνικής επιχειρηματικότητας του Chivas η Ingredio

Η ελληνική startup κέρδισε στον ελληνικό τελικό του Chivas Venture και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον παγκόσμιο τελικό τον Μάιο στο Άμστερνταμ.

 

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο ελληνικός τελικός του παγκόσμιου διαγωνισμού κοινωνικής επιχειρηματικότητας Chivas Venture. Στον τελικό φέτος έφτασαν 4 επιχειρήσεις, οι οποίες διαγωνίστηκαν μεταξύ τους στον τρόπο που συνδυάζουν τη φιλοδοξία τους για κέρδος με το κοινωνικό αντίκτυπο της δραστηριότητάς τους. Νικήτρια αναδείχθηκε η Ingredio, η οποία και θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον παγκόσμιο τελικό τον Μάιο στο Άμστερνταμ, διεκδικώντας μερίδιο του $1εκ.

Ο ελληνικός τελικός πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης, έναν χώρο που είναι ταυτόσημος της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, ένα δραστήριο hub που υποστηρίζει κοινωφελείς δομές και πολυδιάστατες συμπράξεις, οι οποίες προάγουν την τοπική κοινωνία της Κυψέλης αλλά και της Αθήνας συνολικότερα.

Την κριτική επιτροπή αποτέλεσαν καταξιωμένοι επαγγελματίες από τον χώρο των κοινωνικών start-ups: ο κ. Νίκος Βογιατζής συν-ιδρυτής και CDOO της Corallia, ο κ. Δημήτρης Καλαβρός-Γουσίου συν-ιδρυτής και partner της Velocity.Partners VC, ο κ. Αλέξανδρος Νούσιας, Country Director του Envolve Entrepreneurship, η κ. Κατερίνα Πραματάρη Αναπληρώτρια Καθηγήτρια ΟΠΑ, Μέλος του Uni.Fund και Επιστημονική Υπεύθυνη του ACEin και η κ. Στέλλα Πρίντεζη Co-lead της Ashoka Greece. Οι 5 διακεκριμένοι κριτές, αφού ολοκλήρωσαν τις εύστοχες ερωτήσεις τους σε όλους τους διαγωνιζόμενους, συνεδρίασαν και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η Ingredio πληροί όλες τις προϋποθέσεις που ο διεθνής διαγωνισμός έχει θέσει παγκοσμίως.

Η ελληνική Ingredio θα αντιμετωπίσει κάποιες από τις σημαντικότερες startups του κόσμου, μετά τη νίκη της στον ελληνικό τελικό του Chivas Venture 2019, έναν παγκόσμιο διαγωνισμό που προσφέρει $1 εκ. χρηματοδότησης κάθε χρόνο, σε κοινωνικές επιχειρήσεις που συνδυάζουν το κέρδος με τον σκοπό να έχουν θετικό αντίκτυπο στον κόσμο.

Η Ζωή Κούρνια, η ιδρύτρια της Ingredio, θα βρεθεί στο Άμστερνταμ και συγκεκριμένα στο συνεδριακό κέντρο TNW τον Μάιο, με στόχο να διεκδικήσει μερίδιο από το 1$εκ. του Chivas.  20 κορυφαίοι κοινωνικοί επιχειρηματίες από όλον τον κόσμο θα βρεθούν αντιμέτωποι μεταξύ τους, με στόχο μία από τις 5 θέσεις του τελικού και την ευκαιρία να παρουσιάσουν την πρότασή τους μπροστά στην εξειδικευμένη κριτική επιτροπή και το κοινό.

Η Ingredio είναι μία εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα που με μία φωτογραφία των συστατικών στις συσκευασίες τροφίμων και ειδών περιποίησης, ενημερώνει τον καταναλωτή για την πιθανή επικινδυνότητα των χημικών συστατικών που περιέχονται στα προϊόντα αυτά. Η βάση της πληροφόρησης αυτής είναι εμπεριστατωμένες πηγές, όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Η ανάδειξη της Ingredio ως η κοινωνική επιχείρηση που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον παγκόσμιο τελικό του Chivas Venture 2019 αποτελεί για εμάς μεγάλη επιβράβευση. Ευχαριστούμε για την ευκαιρία, στόχος μας είναι η νίκη!», δήλωσε κα Ζωή Κούρνια, ιδρύτρια της Ingredio.

Το Chivas, το κορυφαίο blended Scotch whisky, συνεργάζεται για δεύτερη χρονιά με το μεγαλύτερο τεχνολογικό φεστιβάλ της Ευρώπης, το The Next Web Conference για τη φιλοξενία του 5ου ετήσιου παγκόσμιου τελικού του Chivas Venture, στις 9 Μαΐου 2019. Ο οργανισμός παρέχει στους φιναλίστ του Chivas Venture τη διεθνή του σκηνή απ’ όπου θα μοιραστούν τις ιδέες τους που στόχο έχουν να αλλάξουν τον κόσμο και να φωτίσουν τις πλευρές της κοινωνίας στις οποίες στοχεύουν.

Πριν τον παγκόσμιο τελικό, οι 20 πρωτοπόροι επιχειρηματίες θα συμμετάσχουν σε πρόγραμμα Accelerator, το οποίο θα φιλοξενηθεί στο The Conduit – ένα ίδρυμα του Λονδίνου που στεγάζει μία πολυσυλλεκτική ομάδα ανθρώπων με πάθος για την κοινωνική αλλαγή.

Το 3ήμερο πρόγραμμα τον Μάρτιο στο Λονδίνο θα περιλαμβάνει για τους φιναλίστ one-on-one coaching sessions και networking που θα τους βοηθήσει να εξελίξουν την επιχείρησή τους.

Το Chivas πιστεύει στον συνδυασμό φιλοδοξίας και γενναιοδωρίας, καθώς και στην αξιοποίηση της επιτυχίας για την προσφορά στην κοινωνία – μία αξία που πηγάζει από τους ιδρυτές, James και John Chivas, οι οποίοι μοιράζονταν την επιτυχία τους με την τοπική τους κοινότητα, ταυτόχρονα με την ανάπτυξη της επιχείρησής τους. Δύο αιώνες αργότερα, το Chivas Venture αναδεικνύει αυτές τις αξίες. Πιο συγκεκριμένα, ο διαγωνισμός έχει επηρεάσει θετικά μέχρι σήμερα περισσότερες από 1 εκατομμύριο ζωές, χάρη στα 4$ που το Chivas έχει απονείμει σε κοινωνικές επιχειρήσεις σε όλον τον κόσμο.