Μεγάλο deal της Renault-Nissan για την παραγωγή low-cost ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Κίνα

Μεγάλο deal της Renault-Nissan για την παραγωγή low-cost ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Κίνα
Photo:

Η επένδυση θα αγγίξει το 1 δισ. δολάρια και το αυτοκίνητο νεάς γενιάς υπολογίζεται να βγει στην αγορά στην τιμή των 8.000 δολαρίων. 

Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Dongfeng Motor Corporation ανακοίνωσε σήμερα σχέδιο συμπαραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων με τη συμμαχία Renault-Nissan με την ίδρυση κοινής εταιρείας.

Η Dongfeng ανέφερε σε δήλωσή της χθες ότι η νέα εταιρεία, η eGT New Energy Automotive Co., θα έχει την έδρα της στην πόλη Σιγιάν της επαρχίας Χουμπέι στην κεντρική Κίνα, με τη Renault και τη Nissan να έχουν ποσοστό 25% η κάθε μία σε αυτή και η Dongfeng το υπόλοιπο. Η παραγωγή αναμένεται να αρχίσει το 2019, με μία ετήσια παραγωγική δυναμικότητα 120.000 αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με τους Japan Times η συμφωνία θα αγγίξει τα 1 δισ. δολάρια ενώ όπως παραθέτει το BBC ο CEO της Renault- Nissan, Carlos Ghosn δήλωσε πως σκοπεύει να φέρει “αλλαγές στο παιχνίδι” μέσα από τη δημοουργία low- cost ηλεκτρικών αυτοκινήτων που η τιμή δεν θα ξεπερνάει τα 8.000 δολάρια. 

Η ζήτηση στην Κίνα για ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι τεράστια τα τελευταία χρόνια. Περίπου 510.000 οχήματα νέας μορφής ενέργειας πουλήθηκαν στη χώρα πέρυσι, σημειώνοντας αύξηση 53% σε ετήσια βάση, με τον αριθμό των πωλήσεων να αναμένεται να φθάσει τις 800.000 φέτος, σύμφωνα με την Ένωση Κινεζικών Αυτοκινητοβιομηχανιών.