Μεγάλη συμμαχία Intel και Facebook για τη δημιουργία ενός τσιπ τεχνητής νοημοσύνης

Μεγάλη συμμαχία Intel και Facebook για τη δημιουργία ενός τσιπ τεχνητής νοημοσύνης
Photo:

Ο συναρπαστικός κόσμος της τεχνολογίας αυτής φέρνει πιο κοντά τους γίγαντες του διαδικτύου και του hardware.

 

Intel και Facebook δουλεύουν μαζί για να δημιουργήσουν ένα νέο τσιπ τεχνητής νοημοσύνης. Η ανακοίνωση της συνεργασίας αυτής πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στην έκθεση CES στο Λας Βέγκας.

Σύμφωνα με όσα είπαν οι δύο εταιρείες, το συγκεκριμένο τσιπ θα παρεμβαίνει στη διαδικασία ενεργοποίησης της τεχνητής νοημοσύνης για την εκτέλεση λειτουργιών. Μια από τις εφαρμογές είναι, για παράδειγμα, η αυτόματη τοποθέτηση tags σε φωτογραφίες στο Facebook.

Η Intel ήταν για χρόνια ο κυρίαρχος κατασκευαστής τσιπ στο χώρο της τεχνητής νοημοσύνης, όμως το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζει σκληρό ανταγωνισμό. Η Nvidia ανακοίνωσε πρόσφατα την είσοδό της στον κόσμο των AI τσιπ, ενώ και η Amazon αναπτύσσει τη δική της τεχνολογία την οποία θα χρησιμοποιήσει στις υπηρεσίες cloud.

Πάντως η Intel δεν είναι η μοναδική εταιρεία της έκθεσης CES 2019 που βάζει στο επίκεντρο την τεχνητή νοημοσύνη. Η τεχνολογία αυτή είναι παρούσα σχεδόν σε κάθε κατηγορία της φετινής διοργάνωσης. Από τους ψηφιακούς βοηθούς ως τα αυτό-οδηγούμενα οχήματα, η τεχνητή νοημοσύνη είναι το κέντρο κάθε καινοτομίας που κοιτά στο μέλλον.

Διαβάστε ακόμη: Οι συσκευές που «μιλούν» θα κυριαρχήσουν στη φετινή CES 2019