Μεγάλη τράπεζα σας καλεί να βγάλετε selfie για να μπείτε στον λογαριασμό σας!

Μεγάλη τράπεζα σας καλεί να βγάλετε selfie για να μπείτε στον λογαριασμό σας!

Μεγάλες αλλαγές προωθούν οι τράπεζες.

Μπορεί λίγο πολύ όλοι να υποτιμούσαμε τις selfies και όλους όσους κάθονται και αυτοφωτογραφίζονται, αλλά η 6η μεγαλύτερη τράπεζα στον κόσμο φαίνεται πως έχει καταλάβει τη δυναμική που έχει αυτό το trend και θα τις «εκμεταλλευτεί», σε μια προσπάθεια να αυξήσει τόσο την ασφάλεια, όσο και την άνεση των κινήσεων.

Ο λόγος για την HSBC, η οποία θα επιτρέπει στις επιχειρήσεις να ανοίξουν νέους λογαριασμούς και να συνδέονται χρησιμοποιώντας τη μπροστινή κάμερα και την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου , σύμφωνα με ανακοίνωση της.

Η selfie θα ταυτοποιείται με μια φωτογραφία από το διαβατήριο ή την άδεια οδήγησης, ώστε να επιτρέπεται η είσοδος.

«Αναμένουμε επίσης ότι η ευκολία και η ταχύτητα που προσφέρει η selfie να γίνει η μέθοδος επαλήθευσης που θα επιλέγουν οι πελάτες μας, οι οποίοι δεν θα χρειάζεται πλέον να επισκεφθούν ένα κατάστημα για να ολοκληρώσουν τη διαδικασία», δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος global propositions της HSBC, Richard Davies.

Η τράπεζα έχει περίπου 45 εκατομμύρια πελάτες λιανικής και ήδη χρησιμοποιούν λογισμικά αναγνώρισης φωνής και δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Η απόφαση της HSBC να εισαγάγει την αναγνώριση προσώπου αποτελεί μέρος της ολόκληρης κίνησης που γίνεται για να ενσωματώσουν τις νέες τεχνολογίες στην τραπεζική διαδικασία, καθώς οι τράπεζες προσπαθούν να ανταποκριθούν στις ταχέως εξελισσόμενες προτιμήσεις των καταναλωτών, ενώ θα μειώνουν το κόστος .

Δεν είναι μόνο το γεγονός οι τράπεζες επενδύουν περισσότερα στο mobile banking, οι χρηματοοικονομικοί κολοσσοί ελέγχουν και εφαρμόζουν βιομετρικά στοιχεία, όπως η αναγνώριση προσώπου , σαρώσεις δακτυλικών αποτυπωμάτων και σαρώσεις του αμφιβληστροειδούς, σε μια προσπάθεια να αλλάξουν τη χρονοβόρα διαδικασία της εισαγωγής PIN για να γίνει η επαλήθευση και η είσοδος στο λογαριασμό.